Na Flošně vznikne přes sedmdesát nových parkovacích míst zdarma

regiony

Hradecká radnice upraví režim na parkovišti před městským koupalištěm Flošna.

Na Flošně vznikne přes sedmdesát nových parkovacích míst zdarma
Ilustrační foto
9. srpna 2022 - 08:00

Technické služby Hradec Králové zde během srpna nainstalují svislé dopravní značení, betonová svodidla se zábradlím a vyznačí 74 nových parkovacích míst pro osobní vozidla, z toho čtyři pro držitele karet ZTP. Poté již na plochu směrem k Malšovicím, kterou využívali především řidiči kamionů, nebudou moci vjíždět nákladní automobily a autobusy.

„Parkovacích míst je v Hradci Králové nedostatek, každé nové tedy pomůže, natož sedm desítek. Nevidíme důvod, aby v blízkosti historického centra města a městského koupaliště bylo odstavné parkoviště pro kamiony. Navíc lokalita trpěla nepořádkem od některých nezodpovědných řidičů, bylo zde i určité bezpečnostní riziko,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

„Nyní máme všechna povolení na nové dopravní značení. V současné době již mají technické služby vybraného dodavatele a běží lhůty pro výrobu a dodání betonových svodidel. Budeme dělat maximum pro to, aby zde mohli co nejdříve zdarma parkovat další řidiči, ať už jde o návštěvníky koupaliště nebo dojíždějící a pracující v centru města. Náklady na nové značení a úpravy na parkovišti se odhadují na půl milionu korun, většinu z nich budou tvořit právě svodidla, která tuto plochu orámují, aby chránila cyklostezku,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast městského majetku Pavel Marek.



Na spodním cípu parkoviště u koupaliště Flošna parkovaly především kamiony, během víkendů jich zde bývalo až patnáct. „Město nemá žádnou povinnost zřizovat zázemí pro odstavení kamionů, to je záležitost jejich provozovatelů, případně ŘSD v rámci výstavby tranzitních komunikací. Po úpravách bude mít tato plocha pro parkování zdarma v blízkosti historického centra kapacitu 520 míst plus dvacet pro invalidy,“ dodává náměstek Pavel Marek.

Kralovehradeckenovinky.cz informoval Ing. Petr Vinklář za Magistrát města Hradec Králové.

(jv,kralovehradeckenovinky.cz foto:arch)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif