Po kom podle hvězd tajně toužíte a nikdy si to nepřiznáte? Štír a Býk po někom věrném

Láska

Stává se, že sami sobě nepřiznáme své opravdové touhy a přání. Skrýváme sami před sebou vlastní nitro a pak se divíme, že jsme v životě nešťastní nebo nespokojení. Po kom tajně toužíte a možná si to nikdy nepřiznáte podle svého znamení zvěrokruhu?

Každý z nás v životě po někom touží. Obvykle prahneme po něčem, co sami nemáme, nebo po tom, jací nejsme. Myslíme si, že když potkáme vysněného pana Dokonalého, změní se náš život a budeme konečně šťastní. Partnerská astrologie ale učí, že lidi a partnery, které během svého života potkáváme a máme, si do něj i přitahujeme. Pokud jsou to podvodníci, nevěrníci, žárlivci nebo alkoholici, chtěli jsme je – a máme je. Zjednodušeně řečeno – za volby svých partnerů si můžeme my sami.

Jedna z nejlepších českých astroložek Eva Prokešová pro web Prima Ženy uvedla: „Lidé se potkávají tak, jak se mají potkat. Je dobře si to uvědomit, čím dříve s tím tak pracujeme, tím lépe pro nás. Čím dříve pochopíme, že to, co žijeme s partnerem, je naše, tím lépe pro nás, protože s tím můžeme něco udělat, máme to ve svých rukách.“

Zrcadlení a projekce v lásce

Zrcadlení v psychologii je odraz našeho vědomí i nevědomí. Život je jako zrcadlo, které nám ukazuje, jaké jsou naše vnitřní podvědomá přesvědčení a postoje. Na druhých vidíme své chyby a slabosti jasně, netušíme však, že často zrcadlí naše nedostatky, před kterými buďto zavíráme oči, nebo o nich nevíme, protože jsme je vytěsnili do svého nevědomí. Podle partnerské astrologie si do života přitahujeme právě ty partnery, kteří nám naše nedostatky ukazují a nutí nás je prožít.

Projekce podle rakouského lékaře a psychologa Sigmunda Freuda je obranný mechanismus našeho ega spočívající v popírání podvědomých charakteristik u sebe sama a připisování těchto vlastností jiným – nejčastěji našim partnerům. S oběma jevy – zrcadlením a projekcí – pracuje i astrologie a vy ze svého osobního horoskopu můžete poznat, které typy partnerů do svého života budete zákonitě přitahovat. Místem, kde všechny tyto informace čteme, je v osobním horoskopu tzv. descendent – bod protilehlý k ascendentu. Máte-li tedy například ascendent v Kozorohu, budete mít descendent v Raku a do života si budete přitahovat partnery starostlivé, pečující, ale také náladové. Je možné, že i vy máte tyto vlastnosti a učíte se je žít skrz svého partnera.

Přehled všech dvanácti typů ascendentů a descendentů i jejich charakteristiky najdete ZDE.

Po kom tajně toužíte, abyste byli v životě a lásce šťastní podle hvězd?

Zcela obecně jen podle svého znamení zvěrokruhu obvykle toužíte po někom...

  • Beran – Po někom se stejným pohledem na svět.
  • Býk – Po někom stoprocentně spolehlivém.
  • Blíženci – Po někom moudrém.
  • Rak – Po někom, komu můžete skutečně důvěřovat.
  • Lev – Po někom, kdo vás bude respektovat.
  • Panna – Po někom, kdo vás bude uznávat.
  • Váhy – Po nejlepším příteli.
  • Štír – Po někom věrném až za hrob.
  • Střelec – Po někom, kdo porozumí vaší duši.
  • Kozoroh – Po někom zábavném a kreativním.
  • Vodnář – Po někom, kdo vám všechno dopřeje.
  • Ryby – Po někom stabilním a spolehlivém.

Astroložka Eva Prokešová také upozorňuje na další a často opomíjený fakt. Zcela logicky velmi často ztotožňujeme lásku s manželstvím, ale z hlediska astrologie jsou láska a manželství dvě odlišné kategorie, které spolu v ideálním případě mohou souviset, ale také nemusí. Můžeme žít velkou lásku bez manželství a také manželství bez lásky. Všechny tyto detaily o vás a vašem partnerovi umí prozradit osobní horoskop.

Zdroj: Autorský článek a Jehle, M.: Partnerské horoskopy, Sagittarius 2004