Hlavní obsah

Fotbalovému reprezentantovi se zatmělo před očima. Vrhl se na fanouška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráči si na hřišti i mimo něj musí často vytrpět nepříjemné urážky ze stran nespokojených fanoušků. Většinou je kritizují za nepovedený výkon, a to fotbalisté dokážou nějak zkousnout. Když však konflikt přeroste do osobní roviny, mají problém udržet nervy na uzdě. Stejně jako italský reprezentant a mistr Evropy z loňského roku Domenico Berardi, který se po zápase snažil dostat k neukázněnému fanouškovi.

Foto: sassuolocalcio.it

Italský hráč Domenico Beradi.

Článek

K incidentu došlo po zápase druhého kola italského poháru mezi Modenou a Sassuolem, který překvapivě ovládl právě prvně jmenovaný nováček druhé nejvyšší ligy 3:2. Prohru neodvrátil ani osmadvacetiletý italský reprezentant Berardi, který v nastavení první půle snižoval z penalty na 1:2.

Po zápase při odchodu ze stadionu zřejmě Berardi přemítal, co se spoluhráči udělali špatně, když v tom zaslechl nepříjemné pokřikování jednoho z fanoušků Modeny na svou osobu. Zřejmě neukázněný fanda vyřkl něco, co neměl, a co Berardiho vytočilo k nepříčetnosti.

Snažil se si to s provokatérem vyřídit osobně jako chlap s chlapem, ale ostatní fanoušci se oba aktéry snažili od sebe udržet co nejdál. Všemu přihlížela i místní policie. Mistr Evropy z roku 2021 pak incident objasnil na sociálních sítích.

„Chci se omluvit za to, co se stalo před stadionem po zápase s Modenou. Jsme profesionálové, a především musíme být příkladem pro děti a mládež. Dnes jsem se tak nezachoval," začal svůj příspěvek, a poté objasnil, co ho k jeho chování vedlo.

„Je to proto, že lidé, které milujete nejvíce, tedy moje žena a můj syn, byli uráženi a mě to hluboce ranilo," vysvětlil Ital. „Omlouvám se také fanouškům soupeře," uzavřel svůj příspěvek.

Podle posledních informací ho však za jeho chování začala vyšetřovat Italská fotbalová federace.

Reklama

Související témata: