Putin mu prý naznačil, že má šanci být jeho nástupcem. Znáte ho

11.08.2022 11:25

Dmitrij Medveděv pomýšlí na to, že by po Vladimiru Putinovi mohl převzít úřad prezidenta Ruské federace. Tvrdí to známý ruský novinář a spisovatel, v letech 2010 až 2015 šéfredaktor nezávislé televizní stanice Dožď, Michail Viktorovič Zygar.

Putin mu prý naznačil, že má šanci být jeho nástupcem. Znáte ho
Foto: Oficiální stránky ruského prezidenta
Popisek: Ruský prezident Vladimír Putin

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv v poslední době velmi ostře kritizuje Západ a otevřeně pohrozil, že Rusko může sáhnout k použití jaderných zbraní. Před pár dny také zveřejnil mapu Ukrajiny, která ukazuje, že podle představ Kremlu Ukrajina téměř zmizí z mapy světa, v jejím držení zůstane jen okolí Kyjeva, ostatní území si rozdělí především Polsko a Rusko.

Naznačoval také, že by se Gruzie mohla stát součástí Ruska. Po nějakém čase byl tento příspěvek smazán a Medveděv tvrdil, že ho nenapsal on, nýbrž hackeři.

Zpravodajský server Meduza s odvoláním na německý Der Spiegel přinesl informaci, že Medveděv pomýšlí na to, že by mohl po odchodu Vladimira Putina usednout v nejdůležitějším kremelském křesle.

Ruský novinář a spisovatel, v letech 2010 až 2015 šéfredaktor nezávislé televizní stanice Dožď, Michail Viktorovič Zygar tvrdí, že Vladimir Putin Medveděvovi v lednu tohoto roku naznačil, že by se opravdu mohl stát příštím vládcem Kremlu.

„Pravděpodobně má v živé paměti rozhovory, které vedl s Putinem, když spolu jezdili na ryby do Astrachaně. Putin Medveděvovi slíbil, že se znovu stane prezidentem. Takže šanci má. Podle zdrojů Putin Medveděvovi na začátku letošního roku naznačil, že plán je stále na stole - stačí, aby Medveděv byl silným politikem a vyšel vstříc historickému okamžiku," napsal Zygar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…