Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Mela na mítinku Babiše: Řádil i asistent poslankyně ANO, ta ho vyhodila. Kalousek se mu vysmál

Aktualizováno -
12. srpna 2022
11:59
Autor: ČTK, for, simao - 
12. srpna 2022
11:05

Protesty a potyčky mezi příznivci a odpůrci provázely ve čtvrtek odpoledne mítink předsedy hnutí ANO Andreje Babiše v Ústí nad Labem. Odpůrci bývalého premiéra, kteří na akci v Ústí přišli, se jej nejprve snažili vypískat. Na místě byli uniformovaní policisté i antikonfliktní tým. A také asistent poslankyně ANO Evy Fialové, aktivní účastník konfliktů. Fialová následně s Pavlem Ardeleanem Krouským ukončila spolupráci.

Policisté na místě zaznamenali jedno protiprávní jednání, budou ale ještě vyhodnocovat pořízené záznamy, uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Protiprávní jednání jednoho z účastníků mítinku budou policisté řešit jako přestupek. „Jinak se slovní roztržky dařily policistům řešit na místě. Vyhodnocovat se budou ještě záznamy z kamer, zda nedošlo k dalšímu protiprávnímu jednání,“ řekla mluvčí.

Na místě zasahovalo kolem deseti policistů i členů antikonfliktního týmu. Podle webu novinky.cz byl jedním z aktérů šarvátky na náměstí asistent poslankyně ANO Evy Fialové.

Kalousek zmínil dezoláta

Policie si jej po střetu odvedla stranou. Poslankyně na dotaz ČTK řekla, že ji věc mrzí a bude ji se svým asistentem řešit. Uvedla, že se nacházela na opačné straně a že podle jejích informací incident začal ústní výměnou názorů. „Bylo to vyprovokováno po nějaké ústní výměně,“ podotkla.

„Ne, tohle není ‚dezolát‘ z demonstrací pořádaných Tušlem a Čermákem. To je asistent poslankyně za ANO Evy Fialové. Rval se dneska na mítinku v Ústí nad Labem. To si představit dovedu. Jak zpracovává odborné podklady ke sněmovním tiskům, to už si představit nedovedu,“ rýpl si exministr Miroslav Kalousek (TOP 09) na Twitteru směrem k asistentovi.

Dostal padáka

Fialová v pátek oznámila, že s Pavlem Ardeleanem Krouským ukončila spolupráci. „Přímo konfliktu jsem přítomna nebyla a vše jsem vyhodnocovala až s odstupem. Vzhledem k tomu, ze je pro mne neakceptovatelný jakýkoliv náznak násilí, stejně tak cílené provokace odpůrců, dohodli jsme se k okamžitému ukončení spolupráce,“ uvedla Fialová pro Seznam Zprávy.

„Opravdu nejsem příznivcem jakéhokoli násilí ani vyvolávání konfliktů z té druhé strany, takže jsme se dohodli na ukončení spolupráce okamžitě,“ dodala pro ČTK Fialová s tím, že je to podle ní nejlogičtější vyvození dané situace.

Babišova kampaň pokračuje i v pátek

V davu protestujících proti expremiérovi bylo vidět transparenty s nápisy například: „AB. Jsi hrobníkem demokracie. Odejdi z veřejného života!“ Slyšet bylo také skandování protibabišovských hesel, mimo jiné „Burešovi tepláky“. Jeden z příznivců Babiše útočil na ostatní účastníky akce, kteří pískali, a strhával jim píšťalky.

Expremiér pokračuje v kampani i dnes – tentokrát v Karlovarském kraji. Zastaví se ve Žluticích, Toužimi, Bochově, Ostrově a v Lokti.

Babiš jezdí od začátku léta po Česku za voliči, odmítá ale tvrzení, že jde o kampaň před prezidentskými volbami. Uvedl, že cesty podniká jako předseda hnutí ANO v souvislosti se senátními a komunálními volbami. Střety mezi jeho příznivci a odpůrci se na těchto setkáních odehrávaly už dřív. Hlasité protesty, kterým čelil na mítincích minulý týden, si vyžádaly dva kontroverzní zásahy policistů v civilu, kterými se nyní zabývá odbor vnitřní kontroly a Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Video  Babišův mítink v Ústí se neobešel bez potyček a nadávek.  - Blesk - Nikola Forejtová
Video se připravuje ...

shithole ( 13. srpna 2022 10:37 )

Voliči Babiše se rekrutují z lůzy, viz pravopis LuCo.

iIIyria ( 12. srpna 2022 18:33 )

Volici pti volbach to spocitaj predevsim sobe at dpadnou volby jakoli. A dovedu si predsavit politcko scenu az bude Babis prezidnt A ze bude o tom neni pochyb pac pro to dela co muze A paradox je ze prave jeho volici by mmeli uslovat o to aby byl premier a ne prezident pac jako preziden nebude mit skor zadne pravomoce Ale o ty miu stejne nejde Jde mui o urad

LuCo ( 12. srpna 2022 18:13 )

Odpůrcům Babiše to spočítají voliči při volbách. Zoufalá divá zvěř také v ůzkých nedělá nic jiného než že kolem sebe kope a ječí..

iIIyria ( 12. srpna 2022 16:26 )

Jake cizaky krom Husaka myslis? Od r. 1918 vim jen o nem

al.bunda ( 12. srpna 2022 15:43 )

Opilec Kalousek co fackuje nezletilce může tak akorát držet tu svoji smradlavou tlamu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa