Kyrgios v Montréalu přehrál krajana de Minaura a pokračuje na vítězné vlně

12. 8. 2022, 14:56
Aktuality 66
ATP MONTRÉAL - Nick Kyrgios na Masters 1000 v Montréalu přehrál krajana Alexe de Minaura a v přípravě na US Open vyhrál i 9. zápas. Ve čtvrtfinále na Australana čeká odveta ze jednu z posledních porážek s Polákem Hubertem Hurkaczem.
Nick Kyrgios (© AFP)

Australan Nick Kyrgios po triumfu ve Washingtonu, kde ukončil tříleté čekání na 7. titul, potvrzuje životní formu i na turnaji Masters v Montrealu. Den po vyřazení světové jedničky Daniila Medveděva zvládl duel s krajanem Alexem de Minaurem, jehož porazil 6-2 6-3.

"Bylo to hrozně těžké po skvělém zápase s Daniilem. Hlavně psychicky, protože s Alexem jsme dobří přátelé, má skvělou kariéru a táhne Austrálii," řekl Kyrgios, jenž předvádí nejlepší tenis v kariéře.

Díky další cenné výhře na montrealském betonu se posune v žebříčku z 37. místa nejméně o deset pozic a měl by mít jistotu, že na grandslamu US Open bude mezi nasazenými.

Ve čtvrtfinále ho prověří Polák Hubert Hurkacz, s nímž v červnu prohrál na trávě v Halle. Od té doby vyhrál 15 ze 16 zápasů, pouze ve finále Wimbledonu nestačil na Novaka Djokoviče.

Polák Hurkacz v rozhodujícím dějství souboje s Albertem Ramosem dohnal manko brejku, odvrátil mečbol na vlastním servisu a nakonec po dvou a půl hodinách boje Španěla přetlačil 6-7(6) 6-2 7-6(3).

Po vyřazení Medveděva, španělské dvojky Carlose Alcaraze i trojky Stefanose Tsitsipase z Řecka zbyl v pavouku nejvýše nasazeným hráčem Casper Ruud z Norska. V osmifinále svedl více než tříhodinovou bitvu s Robertem Bautistou, než Španěla přehrál 6-7 7-6 6-4.

Zápas přerušila bouřka, což oběma prospělo. "Byla to hrozná bitva. První dva sety trvaly dvě hodiny a 20 minut. Už jsem to cítil v nohách, naštěstí pak přišel déšť, takže jsem mohl trochu vydechnout a taky nabrat síly," řekl Ruud.

Ve čtvrtfinále Ruud narazí na domácího Félixe Augera-Aliassimea (h2h 2-2). Kanadský tenista v osmifinále trefil 15 es a 85% prvních podání, na servisu ztratil pouhých šest fiftýnů a Cameronovi Norriemu po necelé hodině a čtvrt oplatil týden starou porážku ze semifinále v Los Cabos.

Daniel Evans den po skalpu Rublova zdolal i světovou třináctku Taylora Fritze a po výhře 7-6 1-6 7-5 postoupil podruhé v kariéře do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. O vyrovnání svého maxima si 32letý Brit zahraje s Američanem Tommym Paulem (h2h 1-0).

• ATP MASTERS 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 5,926.545 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 08. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Ruud (4-Nor.) - Bautista (14-Šp.) 6-7(4) 7-6(4) 6-4
Auger-Aliassime (6-Kan.) - Norrie (9-Brit.) 6-3 6-4
Carreňo (Šp.) - Sinner (7-It.) 6-2 6-4
Hurkacz (8-Pol.) - Ramos (Šp.) 6-7(6) 6-2 7-6(3)
Evans (Brit.) - Fritz (10-USA) 7-6(5) 1-6 7-5
Paul (USA) - Čilič (13-Chorv.) 6-4 6-2
Draper (Brit.) - Monfils (17-Fr.) 6-2 0-2 / skreč M.
Kyrgios (Austr.) - De Minaur (Austr.) 6-2 6-3

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

66
Přidat komentář
Krisboy
Takže Casper nebo HuHu. Ale nepředbíhejme, to se nevyplácí smile
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=GoLgVnFushg

Fantastický zápas :) Škoda, že Tommy nevyhrál, ale Evo má zlatou ruku úplně stejně :)

Klidně by to mohl vyhrát celé :)
Reagovat
Pe3k
Gyros už byl hodně unavený, divím se že vůbec vyhrál ten druhý set. Na jeho poměry to byl zápas téměř bez emocí. Snad bude mít čas si odpočinout na US open, možná už to Cinci mohl vynechat, ale zase tam patří k favoritům.
Felix hrál tragicky. Mám dojem, že pokaždé když se od něj něco čeká, tak on naprosto selže. Rud je sice kvalitní soupeř, ale dostat od něj takovou kládu a na hardu to by se stávat nemělo. Nervozita mu svazovala ruce, dělal mnoho chyb, servis nikde. Jeho největší slabiny je psychika, pokud něco většího v budoucnu uhraje, bude to asi ve chvíli kdy od něj nikdo nic nečeká. Tak jak tak je 7 v race a Sinner od kterého místní pomatenci čekají, že bude vyhrávat gs je v race až 14 a to je FAA jen o rok starší než Skinner.
Reagovat
Kozoroh
Ten třetí set už Gyros odchodil, když ztratil podání na začátku sady.
Hurkacz je z hlediska matchupu pro Nicka nepříjemný soupeř, protože to, v čem vyniká Nick (podání, hra na síti), v tom se mu Hubert vyrovná a do toho má lepší pokrytí baseline.
Reagovat
steve79
Pral bych si, aby Djokovic mohl na US open hrat. Bez Djokovice a Nadala to proste neni ono. Nema to takovy naboj. Nemile me prekvapila forma mladych hracu z tenisove spicky. Thiem, Tsipsipas a Berrettini. Cekal jsem, ze budou vyhravat pravidelne turnaje.
Reagovat
steve79
Jestli se Nadal dostane na US open daleko, tak na konci roku bude svetova jednicka. To vynechal snad ctyri nebo pet masters.
Reagovat
Nola
je uplne relevantne kolko Masters vynechal, jeho najvacsi super nemoze hrat ziadne masters na americkom kontinente, nemoze hrat 2 GS, hraci, ktori by mali miesat kartami ako Medved a Tsitsipas su momentalne bez formy, resp. si neveria.. Sasha zraneny a mladici hraju vabank, za W sa nepridelovali body... a.p. Rafa ani nemusi hrat, oni sa sami vyauvtuju :D Rafove zranenia a zazracne vyzdravenia uz ani nemusia hrat ziadnu ulohu smile
Reagovat
Ondrej2280
Nikde neni napisane, ze srbsky Jezis nemoze niekde hrat:)..ked splni podmienku,ktoru ostatni splnili,tak moze hrat kdekolvek...
Reagovat
Nola
toho Jezisa spominas pricasto, asi si sa vratil z pute v Medugorje smile
Reagovat
Kozoroh
No1eho rodiče nikdy svého syna nepřirovnali k Ježíšovi.
Reagovat
Nola
alter ego Forehand si vybera, co sa mu hodi prave do kramu..... nedavno sa vyfarbil, ked potvrdil, ze podvodne neudelovanie bodov za W spravne podporil Nadal pre svoje vlastne stupanie na rankingu :D
Reagovat
Ondrej2280
O neudelovani bodov rozhodla ATP a nie nadal.A to ,ze tam nehrali ruski a bieloruski reprezentanti je uplne spravne.Ja by som im nedovolil startovat vobec nikde a pod ziadnou falosnou vlajkou.
Reagovat
Ondrej2280
No doslovne mozno nie,ale prirovnat jeho utrpnu cestu australskym peklom:) a pribijanie jezisa na kriz,to uz chce istu davku predstavivosti a blbosti stareho Srdjana:))potom sa nemozes divit ,ze mu ten srbsky jezis prischol:)
Reagovat
Kozoroh
Spletl sis Ježíše se Spartakem smilesmile

Srdjan řekl toto:
"Dnes v noci ho mohou zavřít do vězení, zítra ho mohou spoutat řetězy. Pravdou je, že on je jako voda, a ta si razí svou vlastní cestu. Novak je Spartakus nového světa, který nebude tolerovat nespravedlnost, kolonialismus a pokrytectví."
Reagovat
Ondrej2280
Takze aj Spartakusa este pridal k Jezisovi?:)sa s tym veru nepaaral:)
Reagovat
paddy
and claims Australian authorities are 'trying to crucify and belittle Novak'
smile

www.dailymail.co.uk/news/article-10375367/amp/Deputy-Australia-PM-says-Novak-Djokovic-deported-lied-medical-exemption.html
Reagovat
paddy
Faktem je, že podle toho, jak v Bibli vykreslovali Ježíše, tak Djokovič mu nesahá ani po kotníky

A hlavně Ježíš má nějakého Djokoviče u prdele, stejně jako kdysi Djokovič Morissona smile

Pár hodin před zatčením
https://i.ibb.co/ys6zzMD/20220105-111334.jpg
Reagovat
paddy
November 18: Department of Health tells Tennis Australia boss Craig Tiley in a letter that people who have had a Covid infection but are not vaccinated will not be able to enter Australia. This is believed to be the excuse Djokovic used.

November 20: Victoria government announces that all players, staff and fans at the Australian Open must have full vaccinations unless there is a genuine medical reason.

November 27: Health minister Greg Hunt reiterates in a letter that people with a recent Covid infection who have not received two vaccine doses can not enter Australia for the tournament.

December 7: Victoria State Deputy Premier James Merlino said medical exemptions would not be 'a loophole for privileged tennis players' and would only be possible in 'exceptional circumstances if you have an acute medical condition.'

January 5, 11.20pm (12.20pm GMT): On arrival at Melbourne Airport, Djokovic has to confirm his medical exemption status. Border control officials deem his medical exemption invalid. 

The reason for this is not made public. But as a result of their decision, Djokovic's visa is ruled null and void. It also emerges that his team had applied for the incorrect visa.

January 6, 8.30am (January 5, 9.30pm GMT): Australian Border Force announce Djokovic 'failed to provide appropriate evidence to meet the entry requirements'.
Reagovat
Kozoroh
Daily Mail je britský bulvární deník, jehož titulky nelze brát vážně (stejně jako u nás nadpisy Blesku, Aha a dalších). To, co Srdjan učinil, bylo přirovnání No1eho krušné situace v Austrálii s Ježíšovým ukřižováním. Srdjan je tlučhuba, ale nezašel tak daleko, aby Novaka PŘÍMO přirovnal k Ježíši, neřekl 'Novak je novodobý Ježíš'.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=gxEyxP9PBQw

Pan Profesor rika jasne...Djokovic je novym duchovnim vudcem lidstva. Do 10 let to bude uplne jasne (jemu a mnohym nejen v Srbsku to je jasne uz ted, z mnoha veci, ktere predklada), prostym lidem jak my v tom brani to, ze vidi apriori jen tenis... Poukazuje, ze Tesla byl duchovnim a vedeckym geniem, a Djokovic je novym spasitelem... Abramovic cilene neuziva uz to pojeti novy Jezis... nebot zastanci noveho Jezise maji dost problem s pojetim toho slova tak jak ho vnima cirkev,... ktera obvinuje Djokovice ze satanismu a toho, ze se upsal dablu, a proto trebas take vitezi v tenise atd, atd. a vyvolava v lidech odklon od jedineho spasitele... (pr. Petrovic...) ktery po nem jde... Tedy summary, je to inkarnace Tesly, ktery byl take duchovnim vudcem, a aktualni potreba neni predani vedy, ale Moralka, a Djokovic je tim, ktery lidstvo moralne povede...tak jako Jezis...

Vsechno se da dohledat...

nejaky bulvar mne nezajima, ale je videt ze vubec nemas poneti o cem pises... jeho otec je jen cas cele machiny, ktera se toci kolem Noleho... tahle situace take rozdeluje v srbsku lidi, neni to tak ruzove jak se nam snazi bulvar prezentovat, ze ho vsichni zboznuji...

Paddy tu mozna postne neco z bulvaru, ...a ted otazka, co dnes jeste neni bulvar, bo mne prijde ze uz vsechno je zvulgarizovane do bulvaru, vcetne TP... ale prijde me usmesne, ze chces neco branit, a vlastne je videt, ze moc poneti co sa tam deje nemas... doporucuji se drzet ciste tenisu... a pokud ti vadi, ze se mu rika novy Jezis, tak si promluv z cca. ctvrt milionem zastancu...

Epilog: Djokovic nikde nedementuje, ze je novou inkarnaci Tesly a novym duchovnim vudcem lidstva, coz znamena, ze prijal tu roli... a tohle neni neco, co vzniklo v Australii, to trva uz nekolik let. Ale koho by to zajimalo, ze nikdo srbsky neumi, a tahle zeme nebude nejak tak v centru pozornosti, pokud zas neprijde nejaky umele vyvolany konflikt...
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Petkovic o inkarnaci noveho Tesly

https://www.youtube.com/watch?v=a8sxNZNcpsg
Reagovat
Vlk-v-trave
Medved chytl do QF - pripadne - znovu toho Kyrgiose :)))

1.kola
Vlk jde na Rusovlasku, Bila Puncocha na Minotaura, Tiafoe na Berrettiniho...

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Western_%26_Southern_Open_%E2%80%93_Men%27s_singles
Reagovat
Vlk-v-trave
wow, skvele. Tak Dany si zahraje SF:) Ted jen zalezi zda s Bustickou nebo to bude s Draperem:)
Reagovat
Nola
Casper si ho vodi ako slepeho, ten povrch je bud cista antuka, alebo FAA to nezvlada pred domacimi, Ruud asi naj sympatak na okruhu z tych mladych nadejnych hracov, za mna, nech to tam cele vyhra, mam dost etablischmentom preferovanych hracov
Reagovat
Nola
FAA kopec WC, Alcaraz detto, startova ciara uplne odlisna, presne ako Murray, ked bol mladik... netenisove zemicky a tiez tie z vychodneho bloku si mozu dat zajst.... Ruud je proste borec, aj trebars australani dostavaju WC.....
Reagovat
Fandina
Zase ta politika, východní blok. Naše Lindi Fruhvirtová, coby tenisová naděje, dostala letos WC na takové turnaje, jako je Miami a Madrid. Takže jak je to s tím východním blokem. Podle mě je to falešná karta.
Reagovat
Ondrej2280
Vychodny Blok-Maria Jezis:)))...ty si si fakt musela pomylit portal:)
Reagovat
Pe3k
Ona alespoň nedostala ban smile
Reagovat
Kozoroh
A za co by měla dostat ban, LOL? smilesmile. Nola je v pohodě.
Reagovat
EllNino
přečti si to ještě jednou smile
Reagovat
Nola
mas nejake vyhrady voci mojmu textu? alebo spochybnujes, ze Murray dostaval kopec WC ako mladik a to iste plati dnes..... Fandina uviedla sice Lindu F, ale to je iba vynimka potvrdzujuca pravidlo, a k tomu tusim trenuje v Moratouglu academy, ak sa nemylim ....
Reagovat
Vlk-v-trave
Ellnino o voze a ty o koze:D
Reagovat
EllNino
Někdy mi přijde, že tu nikdo neumí číst, pokud vím, tak Pe3ik reagoval na Ondreje tím, že Nola narozdíl od Forehanda aspoň nedostala ban ... a nikdo to nepochopil smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
EllNino
píšu Kozorohovi, aby si přečetl ještě jednou tu Pe3kovu glosku ... tvoje příspěvky nečtu, promiň :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim jestli ti odpusti:D Jak muzes necist jeji dulezite prispevky, dacane jeden!:D

Hele co rikas na Danyho Evanse, dobry ne?:)
Reagovat
EllNino
Jasně, píšu o něm nahoře :)
Reagovat
Ondrej2280
Vidis snad,ze by som mal ban?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Stačilo napsat, že máš dost.smile
I bez establischmentu.
Reagovat
medvidek-v-malini
přitom třeba ke kovidmánii se stavíš celkem rozumně... smile
Reagovat
Krisboy
Kterej odborník to tady žvanil o finále Gyros - Paul? To musel bejt fakt znalec smile
Reagovat
Vlk-v-trave
jj, a Tommy je uz venku taky:)
Reagovat
Krisboy
No jo, to se musela stát nějaká chyba smile
Reagovat
Martan1
Jak to tak vidím, tak ani Alcaraz ani Sinner ale asi Ruud bude tím kdo pojede hodně nahoře
Reagovat
Krisboy
Síť čerpacích stanic je v Severním Ušákově docela hustá, takže mu spíše nefungovala kontrolka.
Reagovat
Krisboy
Pardon, to mělo být nahoru.
Reagovat
panzer.dragon
Gyros smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
No, Hubert bude tim typem, ktery muze Nickovi zatapet:)
Kazdopadne paradni snura, a uprimne cekal jsem jeho prohru mnohem drive... Myslim, ze je dobre, ze ted vypadl... Hubert super:) Muze si dojit pro druhy Masters...:)
Reagovat
Nola
asi koniec, Gyros hral bud, alebo, ale pekne FH tam daval, Huhu je momentalne najlepsim hracom na harde, Medved je v utlme
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak, že by Nick přeci jen dostal na poslední chvíli echo, aby před USO trochu přibrzdil?smile
Reagovat
medvidek-v-malini
smile
Reagovat
Nola
obcas mrknem, bo pracujem, ale pride mi, ze sa stretli dvaja uplne navlas podobni hraci so skvelym servisom a hrou na sieti, necham sa prekvapit ako tento duel dopadne- Huhu vs Gyros
Reagovat
Vlk-v-trave
Hubert bere prvni set, Nickovi HuHu koktejl uplne nevoni, je hodne pasivni na returnu, pokud se Hubertovi povede udrzet servis na tehle urovni, tak verim, ze dnes postoupi:)

jj, to je tak jak se tu pisou uz ty predikce na finale,:) Proste finale je hodne daleko... jak pro Nicka tak pro Tommyho.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
jeho koncentrace oproti posledním zápasům je tak 10% smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Prehanis, jen na returnu zatim nedokaze najit cestu... a na tech TB celkem ulitava...
Reagovat
Vlk-v-trave
Krom toho Hubert ma dnes skvely den:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A Nick to TB prokletí zlomil. Uvidíme, jestli se proservírují ještě k jednomu.
Dívat se nemůžu.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dosel benzin:)
Reagovat
Vlk-v-trave
zatim se drzi skvele... rotoze Nickovi ty TB uplne nejdou, tak si myslim, ze HuHu bude brat prvni set:)
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1558090549843869701
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, to sand bylo jasne, ne...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Malá naděje, kterou Novak Djokovič hledal, aby mohl hrát US Open 2022, se objevila. Včera CDC (Centrum pro kontrolu nemocí) ve Spojených státech oznámilo, že lidé očkovaní i neočkovaní proti COVID-19 budou mít v zemi stejné podminky. Jinými slovy, nebudou již rozlišovat mezi očkovanými a neočkovanými lidmi. Srbskému tenistovi se tak otevírá malá cesta do země, kde si zahraje poslední grandslam sezony.

Minulý čtvrtek CDC oznámilo ukončení velkého počtu omezení, která platila několik měsíců, a zdůraznilo, že neočkovaní budou mít stejne predpisy jako očkovaní, protože se má za to, že oba mohou být virem nakaženi a šířit ho stejným způsobem. V tuto chvíli, kdy se čeká na oficiální potvrzení, pokud jde o podmínky vstupu do země, má tenista z Bělehradu pootevřené dveře na US Open 2022.

Již nyní se objevují fanoušci srbského tenisty, kteří vyzývají USTA a organizátory US Open, aby začali co nejdříve jednat a akceptovali účast Djokoviče, který hrál turnaj již loni, aniž by byl očkován.

Podle opatření schválených CDC v červnu loňského roku byl pro vstup do USA jako cizinec vyžadován doklad o očkování proti COVID. Pokud bude toto opatření od nynějška zrušeno (hovoří se o tom, že potrvá několik týdnů, než bude oficiálně vyhlášeno), bude moci Novak do země volně vstoupit. Neexistuje žádný důvod, proč by USTA nemohla zasáhnout a urychlit proces, aby Djokovič mohl hrát na US Open.

https://www.puntodebreak.com/2022/08/12/djokovic-le-abre-pequena-via-jugar-us-open-2022
Reagovat
Vlk-v-trave
Da se rict, ze za nekolik tydnu (treba pocitat tak asi mesic min.) vejde predpis, ze do USA budou moci vejit take neockovani. Jenze USO zacina za tri tydny...

Takze ted zacina jen boj s casem. Nez vejde cely predpis, asi to chvili potrva... vic nez zacne USO...

Sranda bude, jak to zkusi, nez nabyde predpis platnosti a bude akce 2 jak na AO :D A nebo dostane zase nejakou tu vyjimku, a jeste nebude platit atd...

Kazdopadne po vcerejsku jeho sance stoupaji vic, nez klesaji...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
protože se má za to, že oba mohou být virem nakaženi a šířit ho stejným způsobem.

Vidíte, už si toho všimlsmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
De Minaur je stálice první třicítky, málokdo je ale velkým hráčům tak neškodný jako on. S Hurkaczem čeká Kyrgiho možná něco jiného, ale spíš ne vzhledem k tomu, jak Hubert zapálil s Ramosem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist