Jak ušetřit peníze z výplaty

Jak ušetřit peníze z výplaty

Přemýšlíte, jak ušetřit peníze a stále se vám to nedaří? Vždycky na konci měsíce zjistíte, že na účtu nemáte tolik peněz, kolik jste si na jeho začátku naplánovali? Nevěšte hlavu, poradíme vám, v čem může být chyba a dáme vám užitečné tipy, jak ušetřit peníze. Tipy nám přináší experti z webu PředVýplatou.cz, kde najdete i další užitečné rady.

Víc vydělávejte a míň utrácejte

Pokud chcete ušetřit, základem je mít především dobrý příjem. Ne každý však má to štěstí, nebo také nechce opustit práci, která sice není tak dobře ohodnocena, zato ho ale baví, naplňuje ho, nebo mu dává hlubší smysl. Můžete si ale najít brigádu a peníze z ní si odkládat. Věřte, že i pár hodin měsíčně vám na konci roku přinesou pěkných pár tisíc k dobru, které se vám budou hodit. Důležité je také zbytečně neutrácet, pokud to není nutné. Časté navštěvování restaurací není pro šetření na jídle rozhodně to pravé, a tak je lepší si raději více vařit doma, vyvarovat se přílišné konzumaci alkoholu a pokud jste kuřák, jednou pro vždy s tím skoncovat. Všemi těmito změnami prospějete svému zdraví a zároveň i hromadu peněz ušetříte. Ušetřené peníze si vždy odkládejte a na konci roku se nebudete stačit divit, že v kasičce budete mít klidně i přes 50 tisíc korun!

Ušetřete na elektronice

Občas jsou však nějaké výdaje nezbytně nutné a investice do nové elektroniky je potřeba. Nechceme přece nikdo žít bez mobilu, počítače, pračky či ledničky. A občas si udělat radost drobnou elektronikou také není na škodu, pokud za ni nevyhodíme desetitisíce. Když už však nějaké elektro kupujete, zkuste si ho zlevnit se slevovým kódem. Třeba taková Alza má pravidelně kupóny, které vám zajistí slevu až 20%, což může dělat třeba i několik tisíc. Nejlepší způsob, jak ušetřit na elektronice je pravidelně sledovat tyto stránky se slevami, které jsme nedávno objevili a kde jsou vždy aktuální slevové kódy třeba na Alzu, na které jinde nenarazíte.

Nakupujte módu levněji

Další potřebnou položkou v každé domácnosti je ošacení, které také vyjde na pěkných pár tisíc ročně. Pokud máte doma čtyřčlennou rodinu, částky se šplhají ještě výše a hravě přesáhnou hranici 10 tisíc korun za rok. Představte si však, že veškeré oblečení a boty koupíte se slevou 20%. Ušetříte tím pádem i přes 2000 Kč ročně, které si můžete odložit. Sledujte pravidelně slevy na módu a vyzkoušejte si, jak ušetřit za oblečení jednoduše a efektivně. Na stránkách PromoKupon.cz najdete slevy a kupóny na CCC, Deichmann, Zalando Lounge, Gate a další eshopy s módou. Také si můžete přečíst speciální tipy na to, jak mohou ženy ušetřit.

Dovolená za lepší cenu

Každý rád jednou za čas vyrazí na dovolenou, oddechne si od shonu a nasaje klid hor či zrelaxuje u moře. A na co jenom šetřit? Vždyť peníze se musí taky utrácet a taková dovolená, ze které si odnesete krásné zážitky, za to přece stojí! Ale na druhou stranu, ani za dovolenou přece nemusíte utrácet více, než je nutné. Jak cestovat levněji jsme se dozvěděli na stránce Promokupon.cz, kde jsme také narazili na slevy a výhodné ceny letenek či ubytování. Ušetřit můžete třeba až 20% s bonusovým programem Booking.com a levné letenky jde koupit na stránkách cestovky Pelikán, kde se zejména po Evropě dopravíte opravdu za babku. Pokud budete šikovní a vyhmátnete ty nejlepší slevy, nemusíte pouze za každou cenu tlačit cenu dolů, ale naopak se za stejné peníze podívat do vzdálenějších zemí a okusit tak pravou exotiku.

Článek Jak ušetřit peníze z výplaty byl publikován 12. srpna 2022 v 00.00 v rubrice Spoření. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...