Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kyrgios v Montrealu narazil, jeho sérii ukončil ve čtvrtfinále Hurkacz

Devítizápasová vítězná šňůra Nicka Kyrgiose je minulostí. Ve čtvrtfinále turnaje v Montrealu mu totiž vystavil stopku Polák Hubert Hurkacz. Desátý muž žebříčku ATP porazil wimbledonského finalistu 7:6, 6:7, 6:1 a poprvé na kanadském podniku série Masters postoupil mezi nejlepší kvarteto.

Nick Kyrgios na turnaji ATP v Montrealu
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

V semifinále se Hurkacz střetne s Norem Casperem Ruudem, jenž za hodinu a čtvrt deklasoval 6:1, 6:2 domácího Félixe Augera-Aliassimea.

Kyrgios přijel do Montrealu ověnčen titulem z Washingtonu a ve vítězné šňůře pokračoval i v Kanadě. Na silně obsazeném turnaji zdolal mimo jiné světovou jedničku Daniila Medvěděva z Ruska, ale na Hurkacze stejně jako v červnu na trávě v Halle nestačil. Z posledních 17 zápasů našel přemožitele teprve podruhé, ve finále Wimbledonu podlehl Srbovi Novaku Djokovičovi.

Duel podle očekávání nabídl přehlídku nechytatelných podání (Hurkacz 20 es, Kyrgios 19), díky nimž si tenisté dlouho drželi servis. První brejk se povedl až Hurkaczovi ve třetím setu, v němž vzal australskému soupeři podání hned dvakrát.

Tenisový turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch):

Dvouhra - čtvrtfinále: Hurkacz (8-Pol.) - Kyrgios (Austr.) 7:6 (7:4), 6:7 (5:7), 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články