Hlavní obsah

Důchodkyně v 70 letech porodila první dítě

Džajpur

Více než půl století se indičtí manželé snažili o potomka, leč neúspěšně. Dočkali se až tento týden. Po sérii umělých oplodnění přivedla 70letá penzistka na svět zdravého chlapečka. Její manžel je ještě o pět let starší, píše server listu Daily Mirror.

BEZ KOMENTÁŘE: 70letá důchodkyně porodila zdravého chlapceVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Indka Čandrávatí a její vyvolený Gopinath Singh se brali v roce 1968. Tehdy se stal americkým prezidentem Richard Nixon. Po 54 letech manželství se jim narodilo vytoužené dítě. „Čandrávatí se z očí znovu a znovu řinou slzy štěstí,“ svěřil se po porodu šťastný otec.

Foto: Newsflare, AP

BEZ KOMENTÁŘE: 70letá důchodkyně porodila zdravého chlapce.

Ten je armádním veteránem a válečným hrdinou. Jako voják byl postřelen do nohy, což údajně vedlo k problémům s početím. Umělé oplodnění bylo úspěšné na třetí pokus. V tomto věku je to skutečně zázrak. Například britské statistiky uvádějí, že pouze u čtyř procent žen starších 44 let je umělé oplodnění úspěšné.

Indická vláda přitom loni v prosinci schválila zákon zakazující umělé početí párům nad 50 let. V platnost vstoupil až letos v červnu, na manžele Singhovi se tudíž nevztahoval.

Nejstarší matkou na světě v okamžiku narození dítěte je od roku 2019 také Indka Erramatti Mangayammaová. Po umělém oplodnění přivedla ve svých 74 letech na svět dvojčata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám