Hradozámecká noc ve velkém na zámku v Benešově nad Ploučnicí

regiony

Letošní Hradozámeckou noc chystá benešovský zámek s pompézností. Pro návštěvníky si přichystali opravdu bohatý program, ze kterého si vybere každý, a to jak nadšenci do historie, rodiny s dětmi, tak i běžní návštěvníci.

Hradozámecká noc ve velkém na zámku v Benešově nad Ploučnicí
Z plakátu k akci
14. srpna 2022 - 07:00

„Pro tento rok jsme se rozhodli přizpůsobit oblíbenou celorepublikovou akci - Hradozámeckou noc pro široké spektrum návštěvníků,“ nastínila kastelánka zámku Renata Křížková.

„Celý den budou probíhat kostýmované prohlídky zámku, a to jak zámku Horního, tak i Dolního. Taktéž během celého dne budou průběžně po celém areálu rozmísťované malované kamínky v rámci oblíbeného kamínkování, které se velmi rozmohlo v posledních letech,“ dodala Křížková.

To však není zcela vše. „Od 11.00 a 13.00 hodin je pro nejmenší návštěvníky přichystána speciální Prohlídka s princeznou a v mezi čase dětských prohlídek má zábavný program pro dětičky, ale i dospělé, připravený Balónková Evička, a to od 12.00 - 13.00 hodin na nádvoří Horního zámku, kam je vstup zcela zdarma. Dále se na vás od 15.30 hodin těší paní kastelánka, která povede speciální prohlídku Dolního zámku, během které se návštěvníci dozvědí nejednu zajímavost. A na závěr samozřejmě nesmí chybět poslední letošní Noční prohlídka, která začíná od 20.00 hodin a je tedy jakýmsi pomyslným ukončením tohoto celého dne, a zároveň hlavní letní sezony,“ doplnila Miluše Kristková.



Na prohlídku s kastelánkou a na Prohlídku s princeznou je nutná předběžná rezervace, a to na: zc.upn@anaj.avoktsirk či na +420 773 764 678. Vstupenky na Noční prohlídku zakoupíte online přes webové stránky zámku.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz a na sociálních sítích.

Ústeckénovinky.cz informovala Bc. Miluše Kristková, zástupce kastelána, státní zámek Benešov nad Ploučnicí.

(rp,usteckenovinky.cz,foto:Miluše Kristková)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?