Speciální recept na postavu snů: Krásná Klára Kováčová do detailu popsala, co všechno musí dělat, a jak se stravuje, aby si udržela dokonalé křivky

Klára Kováčová
Klára Kováčová
Foto: Nextfoto
Lucie Tůmová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 14. 8. 2022

První vicemiss České republiky z roku 2003 Klára Kováčová (38, rozená Medková) vypadá, jako by dokázala zastavit čas. Maminka dvou synů se pyšní stejně perfektní postavou, jakou měla ve dvaceti. Sama ale přiznala, že to stojí dost dřiny. "S blížící se čtyřicítkou už si nemůžete dát do pusy cokoli," řekla pro ŽivotvČesku.cz a popsala, jak se o své tělo stará.

Korunku krásy získala před devatenácti lety a následně se pak naplno vrhla do světa modelingu. Díky mladistvému vzhledu a krásné postavě, fotí Klára Medková dodneška. "Modeling jsem ještě na hřebík nepověsila. Když přijde zajímavá nabídka, ráda si na focení odskočím," svěřila se modelka, jejíž život se nyní točí hlavně okolo sportu.

"Potřebuji si každé ráno hodinku zasportovat, i kdybych kvůli tomu měla dřív vstávat. Kromě posilování, dvakrát týdně plavu. A teď jsem se například vrátila z kolečkových bruslí," popsala redakci ŽivotvČesku.cz svou potřebu pravidelného pohybu bývalá vicemiss.

Sportu se věnuje ale v poslední době i jako profesionálka, ve své posilovně trénuje klientky. "Máme doma fitko a chodí tam za mnou kamarádky, které trénuji. Moc cizích mi nechodí, protože na to nemám kapacity. Občas dávám na Instagram volné termíny, ale protože se tomu mohu věnovat jen pět hodin denně, kdy jsou kluci ve škole, moc míst už pro další klientky bohužel nemám," promluvila pro ŽivotvČesku.cz kráska o své nové práci, která je jí i koníčkem.

Prozradila také, že aktivně sportuje celá rodina, tedy i bývalý fotbalový obránce Radoslav Kováč (42) a jejich dva synové Radek (13) a David (11). "Tím, že máme fitko po ruce, tak si tam manžel i starší syn, který je fotbalista, také zajdou. Mladšího baví hlavně gymnastika, skákání na trampolíně nebo brusle," řekla redakci ŽivotvČesku.cz půvabná blondýnka.

Na bezchybné postavě má podíl samozřejmě i vyvážená strava. "Dort nebo zmrzlinu si občas dám, ale nepřeháním to. S blížící se čtyřicítkou se už musím hlídat. Je to čím dál tím těžší a člověk už nemůže dát do pusy všechno, jako dřív," podělila se o své návyky Klára Kováčová.

"Jsem od mala vegetariánka a navíc mám alergii na mléčné výrobky. Miluju sýry, ale když to přeženu, osypu se po celém těle a jsem nafouklá. Často jím ovoce a luštěniny a snažím se, abych měla jídelníček, co nejpestřejší. Moc ráda také poslouchám podcasty výživového poradce Petra Havlíčka, člověk se v nich dozví zajímavé věci," dodala modelka pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.