U hraničního dubu na Cínovci se sešli sousedé z obou stran hranic
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Cínovec – Atmosféru jinak poklidného Cínovce osvěžily v sobotu hudba a písničky kapel Frajerky z Galerky a Doubravanka. Přispěly k podpoře dobré nálady, která tady v rámci tradiční česko-německé slavnosti panovala, i přes občasné dopolední přeháňky. Na další ročník Setkání u Hraničního dubu, se pod velkým párty stanem sešlo několik desítek sousedů z obou stran hranice.

Akci předcházela ekumenická bohoslužba v cínoveckém kostele Nanebevzetí Panny Marie. Řada návštěvníků využila příležitost a prohlédla si nedávno zrekonstruovaný kostel i místní horský hřbitov. Od kostela se účastníci setkání přesunuli na tradiční místo u hraničního dubu, kde už na ně kromě velkého stanu čekal stánek s občerstvením, stoly s dobrotami českých a německých hospodyněk, cínovecké klobásy, pivo a zmíněné kapely.

V neděli uzavírá letošní akci poutní mše svatá v kostele na Cínovci. Začala v 10 hodin a celebroval ji bude biskup litoměřický, mons. Jan Baxant.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru