15. srpna 2022 • 00:42

Real rozjel cestu za obhajobou. Po Superpoháru otáčel duel s nováčkem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid vykročili za obhajobou titulu ve španělské lize výhrou 2:1 v Almeríi. Úřadující vítězové domácí soutěže i Ligy mistrů na hřišti nováčka od 6. minuty prohrávali, ale skóre v druhém poločase otočili díky brankám Lucase Vázqueze a Davida Alaby.



Real ve středu získali Superpohár UEFA po vítězství nad Frankfurtem bez inkasované branky, ale Almeríi kapitulovali hned v úvodu. Na pas za obranu hostů si naběhl Belgičan Largie Ramazani a tvrdou ranou překonal krajana Thibaulta Courtoise.

Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho se v souboji nejlepších týmů první a druhé španělské ligy z minulé sezony prosadili až po hodině hry. V 61. minutě srovnal po závaru Vázquez a čtvrt hodiny před koncem otočil několik desítek sekund po svém příchodu na hřiště střídající Alaba precizně provedeným přímým kopem, který otřel o levou tyč domácí branky.

Valencie porazila navzdory dlouhému oslabení 1:0 nováčka Gironu. Jediný gól zápasu vstřelil z penalty Carlos Soler, jenž skóroval v první minutě nastavení prvního poločasu poté, co ve vlastním vápně zahrál hostující Fernández rukou. V 52. minutě byl vyloučen domácí Cömert za surovou hru, když spodkem kopačky přišlápl Castellanosovi achillovku. V nastavení přidal Soler ještě jednu branku, ale ta mu nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Od září 2020 proměnil Soler již 15. pokutový kop a v nejlepších pěti evropských ligách se v této statistice řadí na třetí místo za Francouze Ben Yeddera, který byl úspěšný osmnáctkrát, a Itala Insigneho, který z penaltového bodu skóroval šestnáctkrát.

Výsledky 1. kola španělské fotbalové ligy

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:

Cádiz - San Sebastian 0:1 (24. Kubo)
Valencie - Girona 1:0 (45+1. Soler z pen.)
Almería - Real Madrid 1:2 (6. Ramazani - 61. Vázquez, 75. Alaba).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud