15. srpna 2022 • 00:57

Pardubice ovládly turnaj v Itálii. Výborná práce mladíků i brankářů

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě výhry, trofej a teď zase na 10 hodin do autobusu a domů. Pardubice vyhrály v Itálii Dolomiten Cup, nejdřív porazily Augsburg 2:0 a ve finále Eisbären Berlín 4:1. Nově se rodící tým sezonu odpálil dobře. Ve druhém zápase trenéři zkoušeli, přehazovali dvojice. Zářila tentokrát mladá formace Koffer-Rohlík-Matýs. A na Romana Willa navázal Dominik Frodl. Taky další brankář vytáhl povedený výkon.



Nejde jen o ofenzivní esa, kterými Dynamo nadupalo svoji sestavu. Půlka obrany je nová, buduje se docela hustý les, nebo aspoň tak vypadá záměr. Peter Čerešňák je extraligové eso. Ale klíčové role by měli mít i David Musil s Tomášem Dvořákem, dvě defenzivní bestie, silní chlapy. Podobné typy Pardubicím dřív chyběly, Jan Kolář všechno sám neutáhl.

V Itálii trenérský pár Richard Král + Marek Zadina (Radim Rulík je s dvacítkou na MS v Kanadě) zkoušel možnosti. Je jasné, že spojení dvou praváků Čerešňák a Jan Košťálek moc nehrozí. Ale krásně k nim pasují právě dva defenzivní leváci Musil s Dvořákem. Takže jeden zápas hrál Čerešňák s Dvořákem a Košťálek s Musilem, ve druhém nastala škatulata a experti odklízení nepříjemností z brankoviště si prohodili parťáky.

„Udělali jsme hodně změn, chtěli jsme vyzkoušet zase nové dvojice vepředu i vzadu, podívat se, jak kdo s kým funguje,“ popisoval Král pohled na finálový zápas Dolomiten Cupu. Proházely si útočné formace, kdy se třeba k  Radilovi se Zohornou postavil Robert Kousal . „Úplně se nám to ale nelíbilo, tak jsme se vrátili k sestavě z pátku,“ vysvětlil Král. Zpátky teda mašíroval Tomáš Hyka , Kousal zamířil k Ciencialovi s Říčkou. Pak Dynamo vstřelilo dva góly a oslavilo triumf 4:1.

„Byl to kvalitní turnaj, na první dva přípravné zápasy sezony opravdu vysoké tempo. Velmi dobré výkony tady podali oba naši gólmani,“ pochvaloval si Král. „V tom druhém zápase nám malinko utekl začátek, ale zlepšilo se to. Jen druhá třetina měla hodně chyb, upouštěli jsme od systému,“ mrzelo trenéra. V poslední části jste viděli ale už silné Pardubice.

Zaujala rozhodně čtvrtá formace Koffer-Rohlík-Matýs. Dala první dva góly, jejich pohyb dělal Eisbärenu docel trable. „Jsou tady, jsou v týmu. Všichni jsou dobří hokejisti. Hodně bruslili v tom druhém zápase, měli pohyb. Povedlo se jim to,“ konstatoval Král.

V Itálii chyběl Adam Musil, dá se čekat, že v sestavě vystřídá Pavola Štetku. Do zápasového rozestavení se bude chtít nacpat ještě útočník Tomáš Urban, který je aktuálně s Rulíkem na MS v Kanadě. Z mladých hráčů má nejblíže do sestavy určitě Ondřej Rohlík. Mezi Matýsem, Kofferem a Urbanem se dá čekat boj o dvě místa na extraligové soupisce.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud