Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Odkryté příběhy 20. století

15. srpna 2022 - 11:32

Zpět na seznam článků

Kryt civilní ochrany v Bezručových sadech se znovu otevírá

Odkryté příběhy 20. století

Expozice Olomouc zdroj foto: IPn

V bývalém krytu civilní ochrany v Bezručových sadech v Olomouci se znovu otevírá audiovizuální výstava Odkryté příběhy 20. století, která je základem nově vznikajícího Institutu Paměti národa.

Výstava byla otevřena již od března do června letošního roku. Navštívilo ji přes jeden a půl tisíce návštěvníků - z řad veřejnosti, ale také studentů ze základních a středních škol. Ti se mohli podívat, co vše se odehrávalo ve století, v němž ještě nebyli na světě. „V rámci Týdne vojenské historie otvíráme znovu. Návštěvníci se mohou přijít podívat již o víkendu 20. a 21. srpna. Budete mít jedinečnou možnost vidět dosud nepřístupné prostory – celé první patro a strojovnu, kde je k vidění kdysi funkční a velmi zachovalý diesel motor,“ uvedl Petr Zavadil z IPn.

To vše můžete vidět ještě následující pátek a sobotu – 26. a 27. srpna. „Následně bude přístupná standardní prohlídka krytu včetně výstavy a to vždy v pátek, sobotu a neděli od čtrnácti do osmnácti hodin. Od září navíc bude pro školy vyhrazena středa a pátek dopoledne, ale lze domluvit i individuální prohlídky,“ upřesnil Petr Zavadil.

Autor: red., P. Zavadil - IPn

Fotogalerie

Expozice Olomouc                        zdroj foto: IPn

Další články z rubriky

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Uvedení filmu Mezi příkopy a valy

Připomene smutné výročí vyvraždění 3792 Čechoslováků v tzv. terezínského rodinného tábora

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.