Flash: Co s Ezrou Millerem?

Ezra Miller Flash

16598368543694

Ezru Millerovi se ještě pár let nazpátek dala snadno předpovídat velká herecká budoucnost. Minimálně k tomu vybízel fakt, že byl v rámci studia Warner Bros. obsazen do dvou stěžejních rolí v rámci dvou stěžejních postav. Do prvních Fantastických zvířat byl obsazen jako Credence Barebone, v rámci tehdy rozjíždějícího se DC Extended Universe poté bylo rozhodnuto, že se Ezra Miller stane superrychlým hrdinou Barry Allenem/Flashem. Tehdy se vlastně nešlo ničemu divit. Miller byl velmi ceněn za svůj výkon ve filmu Charlieho malá tajemství (The Perks of Being a Wallflower) Stephena Chobskyho, zároveň šlo o mladého herce a především nešlo o herce, který by mohl žádat extra velký honorář. Vzhledem k faktu, že byl Ezra Miller navíc sám geek pro něj bylo obsazení do světa Harryho Pottera i DC Comics splněným snem, kdy se snadno dalo čekat, že se nabídnutých příležitostí chopí s otevřenou náručí. Píše se rok 2022 a vše je již dávno jinak.

Už při natáčení The Perks of Being a Wallflower v červnu 2011 měl Miller problém se zákonem, kdy byl nachytán s 20 gramy marihuany ve svém vlastnictví. Vzhledem k Millerově čerstvé plnoletosti nad tím ještě tehdy šlo mávnout rukou jako nad mladickou prkotinou a nešlo o skandál, který mu by měl nějak výrazně poškodit kariéru. I proto mohl být v roce 2014 Miller obsazen do role Barryho Allena/Flashe, kdy tak zklamal fanoušky, které v roli chtěli například Chrise Pinea (kapitán Kirk z nových Star Treků). V roce 2014 nicméně bylo rozhodnuto, že se Flash po představení v Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti a Lize spravedlnosti dočká vlastního filmu, po mnoha letech a pokusech, kdy se někdo pokusil Flashe zpracovat do filmové podoby a už tehdy šlo v Hollywoodu o takzvaný prokletý projekt, kdy jeho scénáře mnohokrát putovali do šuplíku. Psal se ovšem rok 2014, Muž z oceli slavil relativní finanční úspěch (i když při nákladech 225 milionů dolarů studio jistě chtělo víc než ,,pouhých“ 668 milionů dolarů) a tehdejší plány filmového DC Comics sahal až někam do roku 2020. Teprve poté došlo k setkání s realitou.

0x0

V březnu 2016 se očekávalo, že Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti v kinech trhne miliardu dolarů, což by pro Millera byl i přes jeho malinkatý štěk slušný start v rámci DCEU (DC Extended Universe). Dorazili ovšem často až tragické ohlasy kritiků a diváků, kteří se podepsali na výsledných tržbách a ovlivnili, že duel Batmana a Supermana a prostřední díl DCEU trilogie Zacka Snydera v kinech vydělal pouze 873 milionů dolarů. Už tehdy mohlo jít o varovný signál, ve studiu Warner Bros. ovšem doufali, že Liga spravedlnosti si v listopadu 2017 povede o poznání líp. Došlo ovšem k sebevraždě dcery Zacka Snydera, jeho odchodu od filmu a následnému převzetí klíčů od filmu Jossem Whedonem, tvůrcem Avengers a Avengers: Age of Ultron. Kapitola o tom, jak se to všechno semlelo a jak to následující 3 roky vedlo k hlasitému (a z jistého pohledu na věc úspěšnému) volání o Snyder Cutu by byla dlouhá sama o sobě, klíčové je ovšem to, že blockbuster za 300 milionů dolarů v kinech vydělal 657 milionů dolarů, téměř o polovinu méně než první seskupení Avengers. Vedlo to i k odměně plánů, kdy například nikdy nedošlo na sólovku Batmana v podání Bena Afflecka, sólovku Cyborga či pokračování Ligy spravedlnosti.

Ale zpátky k Ezru Millerovi. I v tomto případě se jeho obsazení setkalo se smíšenými ohlasy, kdy většina z nich chtěla Millera ještě v roli vidět, druhá ovšem jeho obsazení pokládala za castingový omyl. Plány na jeho sólový film ovšem pokračovali a to i přes fakt, že se na filmu postupně střídali režiséři. Po odchodu Setha Grahama-Smithe (scenáristy Temných stínů a Lego Batmana), Ricka Famuyiwi (Matroš) a dvojice John Francis Daley a Jonathan Goldstein (Noční hra) nakonec volba padla na Andyho Muschiettiho, režiséra dvou nových adaptací knihy To od Stephena Kinga.  Stal se zázrak, kdy po delší době nedošlo k odchodu režiséra od projektu, Flash se reálně začínal formovat a v DC Extended Universe dle nových informací vnímali Flashe jako druhou šanci, kdy díky jeho schopnostem budou moci Flashe využít k restartu celého DC Extended Universe. I přes rozšíření této informace je pořád těžké odhadnout, zda je informace pravdivá, po událostech v rámci posledních dvou let by ovšem ve studiu Warner Bros. by ovšem nejspíš nejradši přehodnotili hned několik věcí. A kdyby ti nejpovolanější dostali možnost vrátit se v čase, dost možná by se po vzoru Terminátora pokusili zajistit, aby se Ezra Miller nikdy nenarodil.

ezra-miller-flash-allegations

Následuje menší shrnutí kauz spojené s Ezrou Millerem:

  • Duben 2020 –  škrcení ženy v baru na Reyjkjaviku.
  • Březen 2022 – napadení klientely v karaoke baru na Havaji, obviněn z výtržnictví a obtěžování. Následně se měl vloupat do domu jednoho havajského páru a vyhrožovat jim zabitím, výsledkem byl zákaz soudního přiblížení.
  • Duben 2022 – Na Havaji hodil židlí, která zasáhla 26-letou ženu a způsobila jí řeznou ránu.
  • Červen 2022 – Na povrch vyplouvají informace o vztahu Ezry Millera s 18-letou aktivistkou Tokatou Iron Eyes. Miller měl dle jejích rodičů vůči jejich dceři využívat násilí, vyhrožování, verbální nadávky i omamné látky, kdy měl jejich dceru omylem označit za transexuála (sám Miller se identifikuje jako queer).
  •  Červen 2022 – Miller měl obtěžovat matku a její 12-leté dítě, kdy měl Miller matce vyhrožovat a její dítě označit za mystickou bytost, o kterou by se rád postaral. Millerovi byl následně udělen soudní příkaz, aby se k matce a jejímu dítěti již nepřibližoval.
  • Červenec 2022 – Na veřejnost prosakuje informace o tom, že u sebe Miller ubytoval matku tří dětí. Otec dětí poté prohlásil, že je Millerův domov nevhodné prostředí, kdy se nakonec ukázalo, že je Millerovo bydliště plné zbraní a nábojů, kdy jedno z dětí ve věku 1 roku mělo mít v puse kulku. Bylo též odhaleno, že si Miller u sebe doma pěstuje bez legálního povolení marihuanu.
  • Srpen 2022 – Nejdříve na veřejnost prosakuje informace, že Miller cestuje se zbraní a neprůstřelnou vestou, kdy se obává, že po něm jde nejen Ku-klux-klan, jehož členům vyhrožoval smrtí, ale také FBI. Čerstvě se poté ukázalo, že dle záznamu z kamer se měl Miller v květnu 2022 vloupat do jednoho domu ve Vermontu a ukrást tam několik láhví alkoholu. Výsledek je takový, že Millera čeká 26. 9. 2022 soud, kdy Millerovi hrozí trest odnětí svobody bez možnosti podmínky.

EZRA-MILLER_ARRESTED_WB_FLASH_FANTASTIC-BEASTS_-750x400

Studio Warner Bros. má poté jeden zásadní problém a to právě Flashe. Ten by měl do kin dorazit 23. 6. 2022 a studio Warner Bros. tak mohlo doteď snadno doufat, že Miller začne sekat latinu. Jenže to se očividně nestane, což pochopitelně přináší hned několik problémů. Film pořízený za 200 milionů dolarů je již prakticky hotový a přetáčet film s novým hercem v hlavní roli by bylo neskutečně nákladné. Zároveň film nejde propagovat s hlavní hvězdou, která má za sebou jeden nepříjemný skandál za druhým. Studiu Warner Bros. poté aktuálně zažívá nemilé období i v tom, že zrušilo Batgirl, kde hlavní roli ztvárnila latinskoamerická herečka Leslie Grace a i fakt, že Warner Bros. čerstvě zrušilo film s latinskoamerickou herečkou v hlavní roli, která má veřejně čistou image a přitom nadále chystá film, kde hlavní roli ztvárňuje problémový bílý herec, i to pochopitelně v jistých kruzích vrhá nemilý stín.

CEO studia Warner Bros. David Zaslav se ostatně dušuje, že se s premiérou Flashe stále počítá a ve studiu jsou s ním prozatím spokojeni. Tomu by mohli nahrávat i poměrně nadšené ohlasy z prvních testovacích projekcí, jeden zásadní problém ovšem zůstává na místě a to právě Ezra Miller. Batgirl zamýšlená pro premiéru na HBO Max vyšla na 90 milionů dolarů a primárním důvodem jejího zrušení měl být fakt, že studio Warner Bros. v komorním filmu nevidělo komerční potenciál a nestálo jim za to film podpořit v rámci marketingové propagace, kdy se náklady většinou vyrovnají nákladům na samotnou produkci. Aktuálně se přitom napjatě čeká, zda Flash přeci jen po vzoru Batgirl nezamíří do trezoru. Warner Bros. by tak totiž sice na filmu prodělali 200 milionů dolarů, v kontextu Millerových eskapád a bezvýsledného marketingu by ovšem dost možná šlo o oběť většího dobra.

dc-flash-ezra-miller

Po zrušení Batgirl je ovšem aktuálně Warner Bros. terčem výsměchu, které navíc ještě zvýraznilo dušování o tom, že má filmové DC Comics na dalších 10 let plán pro budoucí vývoj DC Extended Universe. Ano, jako by se znovu psal rok 2014. Při všech těch zvěstech, potvrzeném návratu Michala Keatona do role Bruce Wayne/Batmana poprvé od Batman se vrací z roku 1992 i Michaela Shannona do role Generála Zoda a očividně ambiciózní zápletce je jasné, že studio Warner Bros. vidělo ve Flashovi velkou událost. Nyní ovšem ve studiu Warner Bros. jen vládne pot. Ať už se film skutečně vydá do trezoru či nakonec dorazí na HBO Max (i když tou dobou již spíše chystané spojení platform HBO Max a Discovery Plus), pro studio Warner Bros. půjde o další horkou sprchu a ukázku toho, že i tentokrát snaha doběhnout Marvel Cinematic Universe nebyla klíčem. Výsledkem je obsazování lidí jako Ezra Miller či Amber Heard, jejíž (ne)role ještě ovlivní finanční úspěch Aquamana 2 a Ztraceného království, fakt, že se ve filmové stáji DC Comics mají aktuálně střídat hned tři herci v roli Batmana (Michael Keaton, Ben Affleck a Robert Pattinson) a také fakt, že bude nyní studio Warner Bros. ještě na nějakou dobu k smíchu. A bohužel si za svůj pád bude moc studio samo.

Nejstěžejnější otázka je ještě ovšem pořád na skladě – Co s Flashem ? Ať už k přetáčkám Flashe dojde či nedojde, dá se brát jed na to, že bude Flash poslední film, kde se Miller v roli objeví. Napovídají tomu nejen zákulisní zvěsti, ale prostá logika v kontextu Millerových aktuálních činností. Takže co dál? Fandové již nyní volají po volbách, aby se novým Barrenem Allenem stal například Dylan O’Brien (který ovšem o roli dvakrát nestojí), Elliot Page (před změnou pohlaví známý jako herečka Ellen Page) či Grant Gustin, který Flashe ztvárnil celkem v 9. sériích seriálu Flash. I vzhledem k existenci jednoho zvláštního pokusu o napojení (aneb alespoň s multivesmírem dokázalo DC ,,přeběhnout“ Marvel) je to ovšem nepravděpodobné. V budoucnu ovšem bude zajímavé sledovat nejen vývoj dalších kauz s Ezrou Millerem, ale také vývoj celého Flashe. Mezitím tak může docházet k sázkám nad osudem nejen filmu Flash, ale i osudem jeho protagonisty….

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.