Hlavní obsah

Češka touží dobýt Londýn! Životní zápas s ženskou verzí Vémoly. Za výhrou ji požene i Ledecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší zápas v kariéře. Tak popsala česká zápasnice MMA Martina Jindrová blížící se duel s obávanou Kaylou Harrisonovou. Rodačka z Plzně bude mít možnost zabojovat nejen o finále play off, jehož vrcholem je šek ve výši jednoho milionu dolarů a titul šampionky, ale může se stát historicky první zápasnicí, která zdolá americkou ranařku. Jindrovou za vítězstvím požene početná podpora fanoušků v čele s trojnásobnou olympijskou vítězkou Ester Ledeckou. Jedna osoba ale bude v londýnském hledišti chybět. O koho se jedná?

Martina Jindrová se v Londýně utká s Vémolou v ženské verzi. Proč David Limberský zaplatí pokutu? Video: Sport.cz

 
Článek

Těžká šichta se blíží. Nejlepší čtveřice zápasnic letošní sezony zámořské organizace PFL se již 20. srpna představí na turnaji v Londýně, kde ze vzájemných soubojů vzejdou finalistky. O tuto možnost se popere i česká bojovnice Martina Jindrová. „Jsem v životní formě a opravdu můžu vyhrát," hlásí jednatřicetiletá bojovnice několik dnů před zápasem.

Připravenost bude důležitá. Jindrové se totiž tváří v tvář postaví neporažená bojovnice Kayla Harrisonová, která je považována za jednu z nejlepších zápasnic všech dob. „Kayla je dvojnásobná olympijská vítězka v judu, dvakrát vyhrála šampionku v PFL a v MMA ještě neprohrála. Pro mě je to obrovská výzva a hrozně se na to těším," líčí Jindrová, která má pro soupeřku srovnání.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martina Jindrová (@martinajindrova_official)

„Přirovnala bych jí ke Karlosu Vémolovi a to stylem, kterým zápasí. Většinou se rozběhne a chce soupeřku za každou cenu hodit. Na zemi jí buď umlátí nebo nasadí páku na ruku. Očekávám, že i v našem zápase bude takhle bojovat," myslí si fanynka plzeňské Viktorie. „Ode mě se tolik neočekává. Zatímco já můžu jenom překvapit, tak ona bude pod tlakem," pokračuje Jindrová.

Podpora bude důležitá i v hledišti, kde Jindrovou za vítězstvím požene široká fanouškovská základna. „Poletí celá rodina, přiletí v den zápasu. Uvidím se s nimi až po zápase, nechci se nijak rozptylovat. Jsem ráda, že uvidí takovou akci," líčí Jindrová, která se ale bude muset obejít bez podpory dobrého kamaráda fotbalisty Davida Limberského.

„Slíbil, že se mnou poletí, dávali jsme si na to ruku. Ve stejný zápas ale hrají Domažlice zápas a kvůli tomu nemůže jet. Bylo domluvené, že zaplatí pokutu, když nepoletí," říká s úsměvem Jindrová.

Ostře sledované bitvě bude přímo v londýnské hale přihlížet také jedna „netradiční" fanynka. Kamarádská podpora se totiž dostaví od trojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké, která se ve volném čase věnuje i bojovým uměním. „Ukazovala jsem jí techniky škrcení, chtěla poradit, jak na přítele, když se perou (smích). Má perfektní kondici, je to skvělej parťák. Chtěla bych ji pak vidět i na nějakém zápase," neskrývá přání jednatřicetiletá Jindrová.

A jak by vypadaly oslavy vítězství? „Chtěla bych se jít podívat na West Ham a pak si projdeme i Londýn. Navíc se vracím v den, kdy Viktorka bude hrát odvetu o Ligu mistrů. Doufám, že postoupí a bude losování, ze kterého vzejde zajímavý tým. Jako odměnu bych chtěla jet na venkovní zápas, třeba na Barcelonu nebo Liverpool," dodává Jindrová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články