Hlavní obsah

Obžaloba viní Mendyho z predátorství a organizovaných pokusů o sexuální násilí

Fotbalistu Manchesteru City Benjamina Mendyho viní obžaloba z predátorství a organizovaných pokusů o sexuální násilí. Osmadvacetiletý Francouz, který u předchozích slyšení vinu odmítl, čelí dohromady deseti obviněním - osmi ze znásilnění a dvěma z pokusu o znásilnění. Soud v Chesteru začal v pondělí a může trvat až 15 týdnů.

Foto: Peter Powell, Reuters

Fotbalista Benjamin Mendy odchází ze soudní budovy v Chesteru.

Článek

"Případ je velmi prostý. S fotbalem nemá moc společného, místo toho jde o další kapitolu velmi starého příběhu - muži, kteří znásilňují a sexuálně napadají ženy, protože se cítí silní a myslí si, že jim to projde," řekl před soudem zástupce obžaloby Timothy Cray.

Mendy je obžalovaný společně se svým přítelem Louisem Sahou Matturiem, jenž mu podle obžaloby pomáhal shánět oběti. Z útoků, které se údajně odehrály od října 2018 do srpna 2021 v jeho domě, francouzského obránce obvinilo sedm žen.

"Hledali mladé ženy, které následně vystavili situaci, ve které je mohli napadnout. Není pochyb o tom, že si ženy zvali pouze za účelem sexu. 'Ne' pro ně nebyla odpověď, zacházeli s nimi jako s věcmi," uvedl Cray.

Francouzský mistr světa z roku 2018 strávil od 26. srpna loňského roku 134 dní ve vazbě. Z ní byl na kauci propuštěn v lednu. Za Manchester City si zahrál naposledy přesně před rokem, po jeho zatčení ho klub do vyřešení případu suspendoval.

Před příchodem do Anglie hrál Mendy za Marseille a Monako, s nímž ovládl francouzskou ligu. V roce 2017 z něj Manchester City udělal tehdy nejdražšího obránce všech dob, když za něj Monaku zaplatil 52 milionů liber (přes 1,5 miliardy korun). S týmem vyhrál třikrát Premier League, u oslav letošního titulu ale chyběl.

Reklama

Související témata: