Prohraná generace: Xbox One prodal sotva polovinu kusů, co PlayStation 4
zdroj: Foto: Microsoft

Prohraná generace: Xbox One prodal sotva polovinu kusů, co PlayStation 4

15. 8. 2022 17:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Snaha získat souhlas antimonopolních úřadů k chystané akvizici společnosti Activision Blizzard donutila Microsoft zveřejnit dlouho tutlaná čísla prodejů minulé generace Xboxu. Přesněji řečeno, konkrétní počet prodaných kusů Xbox One společnost stále nezveřejnila, v dokumentech pro brazilský soud (konkrétně na straně 18) nicméně padla zmínka o tom, že konkurenční PlayStation 4 byl v prodejích dvojnásobně úspěšný.

Poslední údaje o počtu prodaných PS4 pocházejí z letošního března, kdy se Sony pochlubilo číslem 117,2 milionu, což čtvrtý PlayStation v žebříčku nejprodávanějších konzolí řadí na čtvrté místo za PlayStation 2, Nintendo DS a Game Boy. Microsoft je na přesná čísla ohledně Xboxu One skoupý, ale pokud je údaj z dokumentace pravdivý, prodalo se vlajkové lodi minulé generace někde mezi 50 až 60 miliony kusů.

Společnost v dokumentech vysloveně používá termín „konzolové války“ a z prohraného souboje uplynulé generace vyvozuje, že kvůli věrnosti značce nemají ani Xboxy Series X/S šanci co do počtu prodaných kusů PlayStation 5 porazit. I kvůli tomu se spíš než na samotnou platformu firma hodlá soustředit na propagaci předplatného Xbox Game Pass.

Zahrnutí portfolia vydavatelství Activision Blizzard do Game Passu podle Microsoftu nebude tím, co konzolové misky vah převáží na jeho stranu – náskok Sony je podle společnosti zkrátka příliš velký.

Nejnovější články