Dresy pro české atlety jsou od firmy Joma, dominuje bílá

pondělí, 15. srpna 2022, 17:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

Čeští atleti budou na evropském mistrovství, které startuje v pondělí, reprezentovat v nových dresech. Dodala je firma Joma a dominuje jim bílá barva.

Nové dresy českých atletů, zdroj: Český atletický svaz

Nové dresy českých atletů, zdroj: Český atletický svaz

Před odjezdem na mistrovství Evropy v atletice, které se koná v Mnichově, představil Český atletický svaz nové dresy českých reprezentantů a ohlásil i změnu jejich dodavatele. Globální firmu Nike střídá španělská společnost Joma, která se až dosud soustřeďovala na fotbal. Vedle primárního fotbalu v současnosti expanduje také do dalších sportů. Na olympijských hrách v Tokiu závodili ve vybavení od této značky sportovci z osmi zemí, v atletice Jomu oblékají reprezentace Španělska, Slovinska, Srbska nebo Irska.

„Náš dosavadní partner firma Nike postupně vyklízí pozice z evropského atletického dění. Hledali jsme tak někoho, kdo by se snažil vytvořit takovou reprezentační kolekci, se kterou bychom se chtěli ztotožnit a toto spojení jsme našli u rodinné firmy Joma, která výrazně expanduje nejen po Evropě, ale do celého světa. Chtěli jsme se vrátit k podobným dresům, ve kterých závodily ikony, kterými jsou například Jan Železný nebo Barbora Špotáková,“ zdůvodnil změnu předseda svazu Libor Varhaník.

„Mezi českými firmami vyrábějícími sportovní oblečení, nevidíme dynamický brand s možností větší investice. V užším výběru byly tři evropské společnosti a nejlépe jsme se domluvili právě se španělskou firmou Joma. Ta nám vyšla nejvíce vstříc v našich představách designu kolekce v tradičních českých barvách. Smlouvu jsme uzavřeli na dobu 7 let s možností uplatnění opce na její prodloužení. A mohu potvrdit, že je pro nás výrazně výhodnější než ta s předchozím dodavatelem,“ upřesnil Varhaník na náš dotaz.

V roli modelů a modelek se na tiskové konferenci představila pětice atletů, mezi nimi i mílařky Kristiina Mäki a Diana Mezuliáníková.

Vůbec první akcí s novým partnerem bylo dubnové mistrovství České republiky v půlmaratonu, kde dostali tričko Joma všichni účastníci tohoto závodu, a to i veřejného. Podobně jej obdrží i startující na tradičním zářijovém závodě Běchovice–Praha.
První reprezentační akcí pak bude nadcházejí mistrovství Evropy v Mnichově (atletický program od pondělí 15. do neděle 21. srpna). V akci by měl být vidět na rekordním počtu více než pěti desítek českých atletů. Pokud jde o design, dosavadní dominantní červenou střídá bílá.

Autor textu: Aleš Hudský