Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2022 19:48:57

KSČM stojí za oprávněnými požadavky zaměstnanců

KSČM stojí za oprávněnými požadavky zaměstnanců

Pravicová vláda Petra Fialy dlouhodobě ignoruje oprávněné požadavky části státních zaměstnanců, kteří mají v současné situaci, kdy raketovým tempem roste inflace, již dva roky zmražené mzdy.

V této situaci požadují zvýšení svých mezd o část aktuální inflace. Vláda však plánuje, že jim zvedne mzdy pouze o 5 %, a to ještě až od ledna příštího roku. Tři čtvrtiny těchto státních zaměstnanců jsou ženy, mezi nimi řada samoživitelek a osob pečujících o své blízké. Největší část státních zaměstnanců, zhruba třetina, je zařazena do 9. platové třídy. To znamená, že často i ti nejzkušenější a nejvýkonnější zaměstnanci mají plat okolo 27 000 Kč, tedy hluboko pod celostátním průměrem. Mnoho z nich tak musí ponižujícím způsobem žádat o sociální dávky. Při tom stát na ně navaluje čím dál více povinností, ať spojených s covid-19, konfliktem na Ukrajině či zvyšováním cen energií. Vláda zavírá před tímto problémem oči a spoléhá se na loajalitu dosavadních zaměstnanců.

Pravicová vláda Petra Fialy vyhazuje stamiliardy korun oknem na zbrojení a zapojení se do konfliktu na Ukrajině, brání zdanění nadnárodních korporací a extrémně bohatých, ale nedokáže myslet na své občany a pracující, kteří zajišťují základní chod státních úřadů důležitých pro občany České republiky. KSČM plně stojí za oprávněnými požadavky zaměstnanců, kteří dlouhodobě pracují za nízké mzdy, jenž jim nedokáží zajistit důstojný život bez sociálních dávek.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama