Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Vlahovič sestřelil Sassuolo, AC Milán vykročil za obhajobou skalpem Udine

První utkání favoritů, první vítězství. Juventus si doma poradil 3:0 se Sassuolem. Dva góly vstřelil srbský kanonýr Dušan Vlahovič. Fotbalisté AC Milán pak zdolali v úvodním kole italské nejvyšší soutěže Udine 4:2. Také dvěma góly se blýskl útočník Ante Rebič. Roli favorita ustál i městský rival Inter, ale v Lecce se pořádně nadřel. Výhru 2:1 zařídil až v páté minutě nastaveného času obránce Denzel Dumfries. Verona podlehla na svém hřišti 2:5 Neapoli a reprezentační záložník Antonín Barák se dostal na hřiště v druhém poločase.

Ángel Di María slaví trefu s Dušanem Vlahovičem
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Alessandro Di Marco

Juventus vedl od 26. minuty, kdy se v soutěžním debutu za klub trefila letní posila Di María. Další zásah přidal na konci první půle Vlahovič z penalty a druhý nejlepší střelec minulého ročníku Serie A uzavřel skóre v 51. minutě po Di Maríově přihrávce. "Stará dáma" zdolala Sassuolo potřetí v řadě.

AC Milán už od 2. minuty musel dotahovat. Hosté totiž zužitkovali hned první roh zápasu, z kterého se hlavou prosadil Becao. Obrátit skóre se ale úřadujícím mistrům podařilo ještě v první čtvrthodině - nejdřív se z penalty prosadil Hernández, z voleje pak přesně mířil Rebič. Hráči Udine však v úplném závěru prvního dějství skóre srovnali, když si Masina naběhl na centr a hlavou skóroval.

"Rossoneri" získali vedení zpět na svou stranu hned v první minutě druhého poločasu, Španěl Díaz stál na správném místě a po centru dorazil míč z bezprostřední blízkosti do sítě. Pojistku přidal v 68. minutě svým druhým gólem v zápase Rebič. Na San Siru se přitom před sobotním zápasem neprosadil 482 dní.

Lukaku se okamžitě prosadil

V dresu Interu nastoupil po roce Romelu Lukaku, který je v italském týmu na hostování z Chelsea. Na své dvě úspěšné sezony v dresu milánského klubu dal belgický útočník vzpomenout hned v úvodu zápasu, neboť už ve 2. minutě po sklepnutí od Darmiana skóroval hlavou.

I ve druhém poločase padl gól záhy, tentokrát však v podání domácích. Ceesay si narazil s Di Francescem a přesně se trefil k zadní tyčce. Hosté si vypracovali velký počet šancí, nejdříve hlavičkoval Dumfries do tyče, v 78. minutě pak nebyl uznán gól Lukakua kvůli předcházejícímu faulu na brankáře domácích. Z výhry se Inter ale nakonec stejně radoval, Martínez prodloužil hlavičkou centr z rohu a Dumfries v poslední nastavené minutě zápasu břichem dopravil míč za brankovou čáru.

Barák střídal a Verona schytala výprask

Veronu poslal proti Neapoli do vedení po půlhodině Lasagna, pak se ale znovu projevily problémy v defenzivě, které Hellas v úvodu sezony pod vedením nového kouče Cioffiho má. Už do poločasu skóre otočili Kvaracchelija s Osimhenem. Po pauze sice ještě jednou srovnal Henry, trefy Zieliňského, Lobotky a Politana ale rozhodly o vysokém vítězství třetího týmu minulé sezony. Barák v 67. minutě vystřídal Kamerunce Martina Honglu.

Neapol i Verona zaznamenaly rekordní výsledek v úvodním ligovém duelu sezony. Vítězný celek ještě nikdy v prvním kole nenastřílel pět branek, Hellas si připsal negativní rekord v počtu inkasovaných.

Fiorentině přinesla výhru chyba brankáře

Fotbalisté Lazia Řím vstoupili do nové sezony vítězně. O domácí výhře 2:1 nad Boloňou rozhodl v 79. minutě kanonýr Ciro Immobile.

Už v 6. minutě zápasu byl vyloučen za hru rukou domácí Maximiano. Početní výhody dokázali hosté z Boloni využít až proměněnou penaltou Arnautovice v 38. minutě. Ve čtvrté minutě nastavení prvního poločasu se však počet hráčů na hřišti znovu vyrovnal, poté co dostal druhou žlutou kartu hostující Soumaoro.

Stíhací jízdu Lazia nastartoval v 68. minutě hostující De Silvestri, jenž si srazil vyražený centr do vlastní sítě, a obrat dokonal 11 minut před koncem řádné hrací doby po hezké kombinaci domácí střelec Immobile.

V zápase Fiorentina - Cremona rozhodl o výhře 3:2 pro domácí v páté minutě nastavení gólman hostů Radu, který s míčem po centru Mandragory spadl za brankovou čáru. Ve zbylém utkání prvního kola Serie A porazila domácí Spezia Empoli 1:0 gólem Nzoly v 36. minutě.

AS Řím pod vedením Josého Mourinha vstoupil do ligy výhrou 1:0 na hřišti Salernitany. Jedinou branku úřadujících vítězů Evropské konferenční ligy vstřelil v 33. minutě tečovanou střelou zpoza vápna Bryan Cristante. Premiérovou ligovou branku AS v sezoně tak už počtvrté za sebou vstřelil záložník.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:

AC Milán - Udine 4:2 (15. a 68. Rebič, 11. Hernández z pen., 46. Díaz - 2. Rodrigo Becao, 45.+3 Masina), Sampdoria Janov - Bergamo 0:2 (26. Tolói, 90.+5 Lookman), Lecce - Inter Milán 1:2 (48. Ceesay - 2. Lukaku, 90.+5 Dumfries), Monza - FC Turín 1:2 (90.+4 Dany Mota - 43. Mirančuk, 66. Sanabria), Fiorentina - Cremona 3:2 (16. Bonaventura, 34. Jovič, 90+5. Mandragora - 19. Okereke, 68. Bianchetti), Lazio Řím - Boloňa 2:1 (68. vlastní De Silvestri, 79. Immobile - 38. Arnautovic z pen.), Salernitana - AS Řím 0:1 (33. Cristante), Spezia - Empoli 1:0 (36. Nzola), Hellas Verona - Neapol 2:5 (29. Lasagna, 48. Henry - 37. Kvaracchelija, 45.+3 Osimhen, 55. Zieliňski, 65. Lobotka, 79. Politano), Juventus Turín - Sassuolo 3:0 (43. z pen. a 51. Vlahovič, 26. Di María).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články