Čtvrtfinále MSJ: Češi nastoupí na USA až ve čtvrtek ráno

Foto: Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Direktoriát mistrovství světa hokejistů do dvaceti let určil rozpis čtvrtfinálových utkání turnaje v Edmontonu. Na českou reprezentaci „zbylo“ až to poslední.

Ačkoli se letošní odložený šampionát odehrává na jediné ledové ploše v Rogers Place, všechny čtyři čtvrtfinálové duely proběhnou jako obvykle během jednoho dne – ve středu 17. srpna místního času.

Kanada měla už předem rezervovaný čas v 17 hodin.

Češi obsadili ve skupině A čtvrtou příčku, která jim do čtvrtfinále přisoudila vítěze druhé skupiny ze Spojených států. Už to dalo vzhledem k vysílacím časům tušit, že národní tým půjde do boje až večer.

A očekávání se potvrdilo. Svěřenci kouče Radima Rulíka nastoupí ve 20:30 místního času, což znamená ve čtvrtek ve 4:30 českého času. Zápas odvysílá přímým přenosem ČT sport.

Program zahájí utkání Finsko – Německo, následně se Švédsko utká s překvapením turnaje Lotyšskem. Domácí reprezentace pak vyzve Švýcarsko.

Vyřazovací boje nemají předem stanovený pavouk. Dvojice pro semifinále budou určeny na základě výsledků mužstev v základní skupině: Nejlepší postupující vyzve nejhoršího postupujícího, druhý nejlepší pak druhého nejhoršího.

Pokud by postoupili čtyři favorité, pak by se zopakovaly skupinové duely: Kanada by hrála s Finskem a Spojené státy se Švédskem.

Play off MS do 20 let

Středa 17. srpna:
18:00 čtvrtfinále Finsko – Německo
21:30 čtvrtfinále Švédsko – Lotyšsko

Čtvrtek 18. srpna:
1:00 čtvrtfinále Kanada – Švýcarsko
4:30 čtvrtfinále USA – Česko (ČT sport)

Pátek 19. srpna:
22:00 1. semifinále

Sobota 20. srpna:
2:00 2. semifinále
22:00 zápas o 3. místo

Neděle 21. srpna:
2:00 finále

Začátky jsou uvedeny v českých časech, v Edmontonu je o 8 hodin méně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz