Jindřichův Hradec: Projekt Změň Vajgar pokračuje, návrh konceptu byl předložen pracovní skupině

16.08.2022 9:24 | Tisková zpráva

Přípravy územní studie revitalizace sídliště Vajgar se posunuly do další fáze. Koncepci projektu nazvaného Změň Vajgar představili zpracovatelé studie na pracovní schůzce vedení města, městskému architektovi a dalším odborníkům.

Jindřichův Hradec: Projekt Změň Vajgar pokračuje, návrh konceptu byl předložen pracovní skupině
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

K prezentaci konceptu návrhové části byli pozváni i zástupci politických stran zastoupených ve stávajícím zastupitelstvu města. Smyslem schůzky je tento koncept návrhové části ještě před jejím dokončením připomínkovat a odsouhlasit tak, aby finální verze mohla být architektem Tomášem Benešem a jeho týmem městu předána v listopadu letošního roku a následně předložena obyvatelům sídliště Vajgar k veřejnému projednání.

Město Jindřichův Hradec připravuje ve spolupráci s architektonickou kanceláří Ing. arch. Tomáše Beneše územní studii revitalizace sídliště Vajgar, která si klade za cíl komplexně řešit problémy tohoto území a připravit kvalitní podklady pro rozhodování o revitalizaci veřejných prostranství. Během letošního března probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli sídliště Vajgar. Zjišťovali jsme, co je podle místních obyvatel potřeba změnit, co se jim líbí, co jim chybí. Celkem se do sociologického průzkumu zapojilo 998 respondentů.

Dotazníkový výzkum včetně jeho vyhodnocení provedla Fakulta managementu Vysoké školy ekonomické. Kompletní výsledky dotazníkového šetření, tabulky a závěrečnou výzkumnou zprávu najdete ZDE. V rámci této fáze projektu proběhly také dvě urbanistické procházky s řešitelským týmem územní studie a sousedské setkání nad mapou.

Víc o projektu Změň Vajgar najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…