Hudební festival Zlatá Pecka ve znamení Mozarta

Slavnostní zahájení

Šestý ročník Hudebního festivalu Zlatá Pecka začne již tuto neděli (21. srpna) v 11 hodin, a to Slavnostní mší spojenou s hudebním programem. V kostele Nanebevzetí Panny Marie zazní Mozartova duchovní tvorba, úvodní mši svatou bude celebrovat emeritní kanovník kolegiátní kapituly Všech svatých na Hradě Pražském a duchovní při kostele Panny Marie v Hradci Králové, vysokoškolský pedagog, historik a spisovatel prof. PhDr. Tomáš Petráček, Ph.D., Th.D. Vstupné na tuto akci se nevybírá, v kostele lze ale přispět na sbírku Oblastní charity Chrudim.

Fenomén Mozart

Mozartova hudba bude hlavní náplní letošního ročníku festivalu. Skvostné árie Mozartových oper přednesou v pondělí 22. srpna přední čeští interpreti za doprovodu Komorní filharmonie Pardubice, pod vedením Jiřího Rožně, dirigenta s výrazným mezinárodním renomé. Koncert v exklusivním Fibichově sále v Chrudimi je již vyprodaný, ale zájemci o krásnou hudbu mají ještě šanci zakoupit si vstupenky na koncerty Pěvissimo a Talentissimo, které se budou rovněž konat v akusticky bezkonkurenčním prostředí Fibichova sálu.

Zlatá Pecka ve znamení mladých interpretů

Na rozdíl od řady jiných podobných akcí, které sází na dlouholeté stálice klasické hudby, Hudební festival Zlatá Pecka představuje publiku a hudební veřejnosti mladé umělce, kteří kromě svého talentu a vysoké profesionality přináší na pódium nadšení, vřelost a zaujetí pro svůj obor. Dagmar Pecková vytvořila pro začínající umělce s výrazným talentem dva projekty: Talentissimo pro mimořádně nadané děti ve věku do 16 let a Pěvissimo, sérii koncertů pro pěvce, kteří již jsou profesionálně činní a jejichž ambice oprávněně míří na vrchol české operní scény.

Vstupenky - Zlatá Pecka myslí na chrudimské patrioty

Festival má pro zájemce s datem narození v roce 1957 a dříve příjemnou nabídku, vstupenky na všechna chrudimská představení si mohou zakoupit za poloviční cenu v rámci programu Patriot. A kde je možné vstupenky zakoupit? V Cestovní kanceláři Štěpánka v Břetislavově ulici nebo prostřednictvím www.zpfestival.cz.

Amadeus - Závěr festivalu ve znamení špičkového divadla

Ještě je možné zakoupit vstupenky na herecky skvěle obsazenou inscenaci hry Amadeus, kterou bude chrudimská část festivalu zakončena. V kritikou velmi pozitivně hodnoceném a divácky úspěšném představení Městského divadla Mladá Boleslav se představí hned tři držitelé Ceny Thalie: Daniel Bambas, Petr Mikeska a Radim Madeja.

Program festivalu

V hlavním programu festivalu je celkem 12 představení, která najdou svůj domov v Chrudimi, Holicích, Pardubicích a České Třebové. Detailní informace o všech představeních jsou na www.zpfestival.cz.

Festivalové pódium Hudebního festivalu Zlatá Pecka nabídne hudební produkci návštěvníkům chrudimského Resselova náměstí od úterý 23. srpna do neděle 28. srpna.

Kontakty, informace, akreditace:

E: produkce@zpfestival.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-hudba-festival-Zlatá Pecka

Oblast
Pardubický (pu)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.