Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2022 11:00
Čas čtení 4:48
Tereza Šnajdrová

Komunální volby Praha 2022: Takto chtějí politické strany řešit rostoucí ceny bytů a nedostupné bydlení

Komunální volby Praha 2022: Takto chtějí politické strany řešit rostoucí ceny bytů a nedostupné bydlení
Zdroj: Getty Images/Imagno
POLITIKA KOMUNÁLNÍ VOLBY 2022 KOMUNÁLNÍ VOLBY 2022 V PRAZE ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Pražských lídrů a lídryní do komunálních voleb jsme se zeptali, jak chtějí řešit rostoucí ceny bytů a nedostupné bydlení.

REFRESHER ti přináší předvolební speciál, ve kterém vyzpovídá pražské i brněnské lídry a lídryně do komunálních voleb. Ptá se jich na nejrůznější palčivá témata ze společenských, ekonomických, ale i veskrze politických oblastí. První díl je věnován rostoucím cenám bytů a nedostupnému bydlení.


Komunální volby se uskuteční již 23. a 24. září 2022, ale ty ses ještě nerozhodl, komu dáš svůj hlas? Proto jsme si pro tebe připravili sérii článků, v nichž ti představíme názory politických stran a hnutí na určitá témata a právě jejich odpovědi by ti mohly pomoci s rozhodnutím. Tentokrát jsme se lídrů a lídryní ptali, jak budou řešit rostoucí ceny bytů a nedostupné bydlení.

Doporučeno
Na prohlídku si s sebou vezměte 1200 Kč. Nekalé praktiky v podobě poplatků za gynekologickou péči jsou v Praze standardem Na prohlídku si s sebou vezměte 1200 Kč. Nekalé praktiky v podobě poplatků za gynekologickou péči jsou v Praze standardem 10. srpna 2022 6:00
Všem lídrům a lídryním byla zaslána otázka:
Jak budete v Praze řešit rostoucí ceny bytů a nedostupné bydlení?

Piráti (Zdeněk Hřib): Krizi již řešíme. Opravujeme městské byty a usilujeme o regulaci Airbnb

Řešení krize bydlení věnujeme velkou pozornost, ceny nájmů a nemovitostí neustále rostou, tento problém řeší spousta mladých, ale nejen jich. Vyřešit krizi bydlení ale nejde přes noc. Je to běh na dlouhou trať a je potřeba systematická práce, která pomůže zlepšit dostupnost bydlení v dlouhodobém horizontu.

Náš radní Adam Zábranský s tím už začal. Ukončili jsme privatizaci městských bytů, nechali jsme opravit ty, které to potřebovaly, spustili Městskou nájemní agenturu, získali jsme pozemky pro novou městskou výstavbu, schválili metodiku spoluúčasti developerů, připravili nový metropolitní plán a podobně. Založili jsme Pražskou developerskou společnost, která už připravuje projekty na tisíce nových městských bytů.

Usilujeme také o to, aby nám vláda dala pravomoci k regulaci Airbnb a podobných platforem, které zhoršují dostupnost bydlení. Na tuto práci bychom rádi navázali i v dalším volebním období.

Domů
Sdílet
Diskuse