Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR Viktor Kniš
16. srpna 2022 9:24
Čas čtení 0:55

Na Krymu explodoval muniční sklad. Rusko za příčinu označilo sabotáž

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Okolí místa výbuchů úřady uzavřely a začaly evakuovat místní obyvatele. Ruské ministerstvo obrany označilo za příčinu výbuchu munice ve skladu sabotáž.

Na severu Ruskem anektovaného Krymského poloostrova došlo v úterý ráno k výbuchu a požáru ve skladu s municí, informuje britský deník The Guardian.


Ruské ministerstvo obrany ve svém prohlášení později podle agentury AFP oznámilo, že ve vojenském skladu zbraní v obci Mayskoye v okrese Džankoj vypukl v úterý kolem 6:15 místního času požár, který následně způsobil explozi skladované munice.

Ruská státní agentura TASS podle Guardianu uvedla, že Ruskem jmenovaný šéf administrace Krymu Sergej Aksjonov se přesunul do Mayskoye, odkud mezitím hlásí nejméně dva zraněné. Okolí místa výbuchů úřady uzavřely a začaly evakuovat místní obyvatele.


Zpravodajský web Kryminform píše, že na Krymu se v úterý ráno odehrály dva incidenty –⁠ kromě výbuchů v muničním skladu v obci Mayskoye hlásí z Krymu i požár v elektrické rozvodně ve městě Džankoj, které se nachází asi 25 kilometrů odtud.

Ruské ministerstvo obrany označilo za příčinu výbuchu munice ve skladu sabotáž. Rezort uvedl, že jsou přijímána veškerá opatření k odstranění následků.

 
Všechny zprávy o válce na Ukrajině najdeš zde.

Krym
Zdroj: NASA
Zpět
Sdílet
Diskuse