Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zemřel král romských písni Kamil Polakovič. Pohřeb bude mít v pátek

16. srpna 2022
Čtení na 1 minutu

V ranních hodinách ve věku 47 let zemřel dnes po těžké a dlouhé nemoci zpěvák Kamil Polakovič z Trnavy. Serveru Gipsy television to potvrdil člen rodiny.

Kamila Polakoviče na Slovensku označovali za krále romských písní a na jeho smrt už reagovala celá řada jeho kolegů nebo romských politiků.

“Dnes nás opustil náš král romských písní Kamil Polakovič. Nikdy na teba nezapomenem, navždy zůstaneč v našich srdcích,” napsali jeho kolegové ze skupiny City Boys.

“Z jeho tvorby čerpali jak Romové tak neromové. Jeho hudební styl byl autentický, a zůstane zde navěky. Kdo mě zná, tak ví že já jsem City Boys a obzvlášť Kamila miloval. Toužil jsem si s nám zahrát. Svou tvorbou ovlivnil různé známé umělce. Byl i při začátcích Rytmuse či Kmeťobandu. Budeš nám zde chybět Kamilo. Odpočívej v klidu,” napsal poslanec Národní rady Slovenské republiky Peter Pollák mladší.

Na zpěvákovu smrt už reagoval jeho kolega, Igor Kmeťo starší. “Těžko se mi to píše. Zemřel jeden z největších zpěváků. Kamil Polakovič byl velký umělec. Dělal tisíce lidem radost svým nádherným hlasem. Budeš nám strašně chybět. Romská a československá kultura ztratila velkou pěveckou osobnost. Upřímnou soustrast tvé rodině. svítí. Budeme na tebe vzpomínat. S pozdravem do nebíčka,” uvedl na sociální síti Facebook Igor Kmeťo.

Kamil Polakovič patřil k předním romským zpěvákům na Slovensku. Na hudební scéně se pohyboval více jak 25 let.

Zpěvák dlouho bojoval s těžkou nemocí. Před smrtí byl s amputovanou nohou připoután na invalidním vozíku.

Poslední rozloučení se uskuteční v pátek 19. srpna v 15 hodin v Trnavě.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon