Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tišnov otevřel po opravě tradiční letňák a přivítal slovenskou legendu

Velká radost zavládla v Tišnově, kde se po dvou letech trvajících opravách otevřelo letní kino. Zkolaudovaný areál, za jehož rekonstrukci vydalo město na Brněnsku 30 milionů korun, pojme až pět set lidí. Slavností otevírající obstaral známý slovenský zpěvák Richard Müller.

Opravu přírodního amfiteatru lidé ze zhruba desetitisícového města netrpělivě vyhlíželi. Stavební práce trvaly od roku 2020, kdy úřad dosluhující areál uzavřel. Součástí prací byla například instalace nového promítacího zařízení, zvukové techniky či nových míst k sezení. Výsledek si lidé poprvé prohlédli v neděli, kdy se objekt slavnostně otevřel i za účasti známého zpěváka ze Slovenska Richarda Müllera. Vystoupení přihlíželo vyprodané hlediště. 

Otevření letního kina se zúčastnilo více než 500 osob. Doufáme, že se nově opravený areál bude vysoké návštěvnosti těšit i do budoucna a bude místem, ze kterého si nejen lidé z Tišnova budou odnášet příjemné vzpomínky na letní večery s kulturními i filmovými zážitky,“ informovala mluvčí tišnovské radnice Kristýna Musilová.

V Tišnově nyní plánují, že se v letňáku uskuteční pravidelná promítání. Program připravuje městské kulturní středisko. Promítání má v tišnovském letňáku dlouhou tradici. Lidé se chodí do Hornické ulice koukat na filmové snímky už padesát let.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Tišnov

Štítky Tišnov, Kino, Promítání, Rekonstrukce, Investice, Richard Müller, Brněnsko, Slovensko, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tišnov otevřel po opravě tradiční letňák a přivítal slovenskou legendu  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.