Děkujeme, ale ne. AppLovin si Unity za 420 miliard nakonec nekoupí
Adam Foroughi, spoluzakladatel a CEO AppLovin | zdroj: AppLovin

Děkujeme, ale ne. AppLovin si Unity za 420 miliard nakonec nekoupí

16. 8. 2022 14:30 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Unity se rozhodlo nekývnout na nevyžádanou nabídku od AppLovin, která za fúzi obou společností před týdnem nabídla 17,54 miliardy dolarů (přes 420 miliard korun). Rada firmy tvořící stejnojmenný engine se jednohlasně shodla na tom, že by odkoupení ze strany AppLovin bylo proti nejlepším zájmům akcionářů. Uvádí to server GamesIndustry.biz.

Namísto toho, aby si někdo Unity koupil, ono samo raději nakupuje. Společnost v červenci oznámila plánovanou akvizici izraelské softwarové společnosti ironSource za 4,4 miliardy dolarů (106 miliard korun), za něž Unity ve firmě obdrží 73,5% podíl, dosavadní akcionáři si pak uchovají zbytek. A s dokončením obchodu po odmítnutí AppLovin stále počítá.

„Představenstvo nadále věří, že je akvizice ironSource pádná a poskytne příležitost vytvářet dlouhodobou hodnotu vytvořením unikátní end-to-end platformy, která umožní tvůrcům plynule a bezproblémově vyvíjet, vydávat, provozovat, zpeněžovat a rozvíjet živé hry a 3D obsah v reálném čase," říká CEO Unity John Riccitiello k chystané transakci.

Akvizice se setkala s kritikou ze strany některých investorů a herních vývojářů. IronSource totiž v minulosti distribuoval instalační software, který používal technologie srovnatelné s malware a kupříkladu u Microsoftu jsou jeho produkty na černé listině. Jednou z podmínek odkoupení Unity ze strany AppLovin bylo právě zastavení chystané akvizice ironSource.

Nejnovější články