zdroj: Microids

Znovu a lépe? Podívejte se na trailer vylepšené verze remaku XIII

16. 8. 2022 16:50 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

„Prosím, prosím, vyhněte se téhle hře. Jestli vám ji někdo bude chtít věnovat jako dárek, NENÍ TO VÁŠ PŘÍTEL,“ varoval v předloňské recenzi nešťastného remaku střílečkové klasiky XIII Pavel. Předělávka byla tragická takřka ve všech směrech od grafiky přes umělou inteligenci až po samotný pocit ze střelby. Na Steamu si vysloužila 86 % negativních hodnocení z 820 udělených a příšerný technický stav od koupě odradil snad i ty nejskalnější fandy.

Téměř o dva roky později si ve vydavatelství Microids nasypali na hlavu hromadu popela a zkouší modernizovat znovu. Původní tým ze studia PlayMagic nahradilo francouzské studio Tower Five, které teď vypustilo první tříminutové video ze svého pokusu o remake XIII.

Minimálně z hlediska grafické stylizace se zdá, že se Francouzům daří držet původní předlohy z PlayStation 2 a GameCube inspirované komiksem, která v první verzi předělávky vypadala spíš jako kreslená parodie s cel shadovými prvky. Co se týče vylepšení hratelnosti, těžko zatím soudit.

Novou verzi remaku obdrží všichni majitelé XIII z roku 2020 na PC, Xboxu a PlayStationu zcela zdarma 13. září. Tehdy hra poprvé vyjde také na Nintendo Switch. Vedle snahy opravit, co PlayMagic pokazili, bude patch obsahovat i nový multiplayerový režim a zpřístupní hraní v 60 FPS.

Nejnovější články