InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Medailové žně v Budějovicích! Čeští vodáci na evropském šampionátu excelovali

 Autor: Lukáš Jakubec.

    Autor: Lukáš Jakubec.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Vodácký areál Lídy Polesné se na konci minulého týdne proměnil v dějiště evropského šampionátu juniorů a závodníků do 23 let ve vodním slalomu. Na startu nechyběla celá řada českých hvězd, včetně domácího kajakáře a úřadujícího mistra Evropy do 23 let Jakuba Krejčího. Českobudějovický rodák exceloval i v domácím prostředí a obhájil tak loňský titul. Český tým tak jasně potvrdil, že patřil právem k favoritům a stejně jako loni v Solkanu, také letos zažil medailové žně. O evropské vavříny na kajacích a kánoích, ve slalomu i v crossu bojovali závodníci z více než 25 zemí Evropy. České Budějovice se tak na čtyři dny staly dějištěm vrcholného závodu.

Evropský šampionát mladých vodních slalomářů odstartoval pod Černou věží už ve čtvrtek. Pro titul juniorských mistryň Evropy v hlídkách si dojely kajakářky Klára Kneblová, Kateřina Švehlová a Olga Samková. Čtvrté skončily závodnice do 23 let ve složení Antonie Galušková, Gabriela Satková a Lucie Nesnídalová. Kajakáře v obou věkových kategoriích odsunuly ze stupňů vítězů padesátivteřinové penalizace.

Druhý den na evropském šampionátu juniorů a závodníků do 23 let ve vodním slalomu přinesl českému týmu další medailovou radost. Pro nejcennější kov v závodě hlídek si dojely kanoistky Gabriela Satková, Tereza Kneblová a Eva Říhová, stříbro vybojovali junioři Lukáš Kratochvíl, Michal Urban a Tomáš Větrovský a stejnou medaili slaví i trio juniorek Klára Kneblová, Olga Samková, Adriana Morenová.

Medailovou sbírku pak Češi rozšířili v sobotu. Před domácím publikem ve Vodáckém areálu Lídy Polesné si pro první evropský titul v kariéře dojela kajakářka Antonie Galušková a loňský triumf obhájil českobudějovický rodák Jakub Krejčí. Stříbrnou medaili vybojovala juniorka Olga Samková, nejlepším z juniorských kajakářů byl osmý Štěpán Venc.

Kanoisté Gabriela Satková a Vojtěch Heger pak v neděli navázali na úspěchy svých reprezentačních kolegů a před domácím publikem vybojovali další dva tituly mistrů Evropy do 23 let. V této kategorii tak čeští slalomáři nenašli přemožitele – z domácího šampionátu odváží čtyři nejcennější medaile a k tomu stříbro Terezy Kneblové. V juniorské kategorii si pro evropský titul dojela Klára Kneblová, stříbrnou medaili vybojovala Adriana Morenová.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace