Školačky pomohly dopadnout zloděje

Ilustrační foto
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Velkou duchapřítomnost prokázaly dvě školačky z Valašského Meziříčí, které si všimly podezřelého muže, jak ověšen nejrůznějšími věcmi utíká ze zahrady rodinného domu. Jeho chování okamžitě nahlásily na služebně místní městské policie, která díky tomu lapku brzy dopadla.

Když v pátek 12. srpna v podvečer uviděla děvčata při jízdě na kole po ulici Žerotínova dvaatřicetiletého muže, který se zahradním nářadím v rukou přeskočil plot jednoho z rodinných domů, nezaváhala ani na okamžik.

Zamířila rovnou na naši nedalekou služebnu a kolegům předala detailní popis pachatele. Strážnici tak vzápětí na zmíněné ulici opravdu zastavili muže na kole, které bylo doslova ověšeno elektrickou motorovou pilou, křovinořezem, sekerami a dalším zahradním příslušenstvím,“ uvedl ředitel Městské policie Valašské Meziříčí Jan Camfrla.

Celá událost je o to kurióznější, že ještě během ztotožňování zloděje se na strážníky obrátil jeden z poškozených.

Ten uvedl, že mu pachatel před chvílí ukradl z prádelní šňůry na zahradě černé tričko a poté ujel na kole. Pro podezření z přečinu krádeže proto kolegové předali zadrženého muže Policii ČR,“ navázal Jan Camfrla.

Oběma děvčatům bych chtěl moc poděkovat za všímavost a duchaplnou reakci. Díky jejich pomoci jsme dokázali pachatele dopadnout jen chvíli po činu a zabránit mu tak v dalších krádežích,“ pochválil školačky šéf městské policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x