Hlavní obsah

Hvězdná golfistka Jessica Kordová si vybrala do svého týmu Češku Meleckou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké pocty se dočkala česká golfistka Tereza Melecká. Do svého týmu si ji pro turnaj ze série Aramco Team Series ve španělském Sotogrande vybrala hvězdná kapitánka Jessica Kordová, dcera české tenisové legendy. Do akce tak na turnaji půjdou tři Češky, kromě Melecké si jej zahrají i Jana Melichová a Kristýna Napoleaová.

Foto: Archiv Terezy Melecké

Hvězdná golfistka Jessica Kordová si vybrala do svého týmu pro turnaj ve Španělsku Terezu Meleckou. Na akci se představí i Češky Kristýna Napoleaová a Jana Melichová.

Článek

Na týmových turnajích jako je právě ten v Sotogrande si kapitánky vybírají do čtyřčlenných týmů jednu hráčku z okruhu, další z okruhu jim nalosuje počítač a čtvrtou hráčkou je poté jedna z amatérek.

"V úterý proběhl draft, během kterého si kapitánky vybíraly hráčky. Dočkala jsem se obrovského a milého překvapení. Ze začátku jsem byla malinko nervózní, ale po pár minutách konverzace jsem zjistila, že je Jessica moc milá a sympatická. Doufám, že si to společně užijeme a budeme úspěšné," říká Melecká.

Z týmového systému turnaje má radost Jana Melichová. "Mám pocit, že to tady má úplně jinou atmosféru. Golf je individuální sport, takže týmová soutěž je během sezony příjemná změna," usmála se Češka.

Vítězku letošního ročníku turnaje v Berouně, který patří do kalendáře Ladies European Tour, si do týmu vybrala Francouzka Pauline Bouchardová. "Jsem ráda, že si mě vybrala skvělá mladá hráčka, jakou je Pauline," říká Melichová a věří, že si turnaj užije stejně jako její krajanka Melecká. "Pro Terku bude spolupráce s Jessicou obrovský zážitek a zkušenost. Určitě si z toho odnese hodně do dalších turnajů," dodává.

Kristýna Napoleaová, která letos brala druhé místo na štědře dotovaném turnaji v Saúdské Arábii, hraje ve Španělsku v týmu s Němkou Olivií Cowanovou. "Vyfasovala jsem super tým, ale asi ne tak dobrý jako Terka Melecká," směje se Napoleaová.

Turnaj v Sotogrande s dotací jednoho milionu dolarů (24,2 milionu korun) odstartoval ve čtvrtek a končí v sobotu.

Reklama

Související témata: