Hlavní obsah

Uzdravený Havlík se vrátil a režíroval vysokou výhru Slovácka. Snad to nebylo špatné, usmíval se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úvodním kvalifikačním zápase Evropské ligy na stadionu Fenerbahce Istanbul si první srpnový čtvrtek poranil kotník a lékaři mu předpovídali až měsíční pauzu, ale záložník fotbalistů 1. FC Slovácko Marek Havlík se zbavil berlí mnohem dřív. Trochu nečekaně se objevil v základní sestavě moravského týmu v úvodním duelu play off Konferenční ligy proti AIK Stockholm a výborným výkonem přispěl k vysoké výhře Hradišťských 3:0. Ti jsou před odvetou ve Švédsku hodně blízko účasti ve skupinové fázi soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Erik Ring z AIK Stockholm a Marek Havlík ze Slovácka.

Článek

„Po Fenerbahce jsem nemohl vůbec na nohu stoupnout. Na co nejrychlejším návratu jsem usilovně pracoval s maséry a fyzioterapeuty. Uprostřed minulého týdne už jsem mohl s tejpem běhat. Všechno jsme směřovali k tomu, abych byl připravený na zápas se švédským mužstvem," líčí Havlík.

Přiznává, že v úvodních minutách důležitého utkání s AIK Stockholm se na něm nedostatek herní praxe z poslední doby trochu projevil. „Ztratil jsem pár balonů. Postupně jsem se do toho ale dostal. Snad to nebylo špatné," usmívá se sedmadvacetiletý středopolař.

Slovácko na hřišti většinu střetnutí v bouřlivé kulise herně dominovalo. „Důležitý byl náš vedoucí gól," tvrdí Havlík, podle něhož švédský sok hrozil rychlými brejky a ze standardek. „Dokázali jsme je ale eliminovat. Ve druhé půli naši hru výrazně oživili střídající kluci. Přidali jsme další dva góly," libuje si.

Pochvaluje si souhru s parťákem Vlastimilem Daníčkem. „Nastupujeme spolu už dlouho a jsme na sebe hodně zvyklí. Víme vzájemně, co od sebe čekat. Pohybuje se na hřišti za mnou, skvěle vykrývá prostor. Proti Stockholmu podal fantastický výkon," vzdal Havlík hold spoluhráči.

Přestože mají fotbalisté Slovácka díky luxusnímu třígólovému náskoku výrazně nakročeno do skupiny Evropské konferenční ligy, nepodléhá předčasnému optimismu. „Máme dvojutkání velmi dobře rozehrané, ale ještě nic není rozhodnuto. V odvetě si musíme za týden ve Stockholmu počínat stejně aktivně jako v prvním zápase před našimi fandy," plánuje.

Teď však má Havlík v hlavě nedělní ligové střetnutí v Olomouci. „Kéž bychom ho zvládli. Rád bych zase nastoupil v základu, abych se dostal do zápasového rytmu. Těší mě, že kotník drží," má radost.

Podle hradišťského kouče Martina Svědíka je Havlík pro Slovácko mimořádně důležitým hráčem. „V zápase se Stockholmem to bylo znát. Dobře rozdával balony a zahrával standardky. Organizoval naši hru a důrazně dostupoval protihráče. Platný je i v obranné fázi. Opět ukázal, jak moc je pro mužstvo cenný," zhodnotil trenér přínos jedné z největších opor svého týmu.

Reklama