Hlavní obsah

Novinka za čtvrt miliardy. Hancko přece jen opouští Spartu, míří do Feyenoordu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Marně Brian Priske do slovenského reprezentanta hučel, ať ještě jednu sezonu na Letné zůstane. O zastupujícího kapitána nakonec dánský kouč stejně přijde. Obránce Dávid Hancko už nemá hrát o víkendu za fotbalovou Spartu ligu, přestup do Feyenoordu má být dotažen. V Rotterdamu se již během pátku podrobí zdravotní prohlídce. Letenští na jeho přestupu podle zákulisních informací vydělají čtvrt miliardy korun. Odchod jedné z klíčových opor na druhou stranu představuje velké oslabení týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Brian Priske a Dávid Hancko po utkání 2. předkola Konferenční ligy s Vikingem.

Článek

Informaci jako první přinesl server iDnes.cz, zdroje blízké dění na Letné ji potvrzují. Dávid Hancko se už nechystá na sobotní ligový duel v Mladé Boleslavi. V pátek se bude věnovat zdravotní prohlídce v Rotterdamu.

Odchází za „raketu", protože Feyenoord nakonec přece jen splnil všechny požadavky Sparty.

Po dlouhém jednání si tak Letenští vybojovali údajně osm milionů eur (asi 200 milionů korun), další dva miliony eur mohou přijít v podobě bonusů. Pražané tak mohou vyinkasovat až čtvrt miliardy korun.

Sparta potvrdila zájem Feynoordu o Dávida Hancka. Vzdá se zkušeného obránce?Video: Sport.cz

Po nedělním domácím duelu s Olomoucí fanoušci skandovali, aby Hancko zůstal. O svou klíčovou oporu nechtěl přijít ani trenér.

"Já si nechci ani představit tým bez Hanciho. Vedl jsem rozhovory jak s ním, tak s Tomášem Rosickým. Přestupy jsou ovšem součástí fotbalu, je tady pár let. David je pro nás klíčový hráč, představil jsem mu plán, který s ním pro aktuální sezonu máme. Co mu můžeme ve Spartě nabídnout, jak jej můžeme učinit ještě lepším a silnějším hráčem, aby si mohl po sezoně vysloužit třeba ještě lepší nabídku, než kterou zvažuje teď," líčil Brian Priske.

Dávid Hancko si přivyká na roli otce i na náročné tréninky pod novým koučem. Obojí si pochvalujeVideo: Sport.cz

"Bohužel jsem jenom trenér, můžu pomoct hráčům, co nejvíc to jde, ale taková důležitá životní rozhodnutí musí lidé přijmout sami za sebe," nedělal si kouč velké iluze.

Teď o stopera či levého obránce opravdu přichází. Hancko opouští Spartu jako čtvrtý nejdražší hráč po Tomáši Rosickém, Bořku Dočkalovi a Adamu Hložkovi. Letenským se tak nakonec bohatě vyplatí, že do uplatnění opce na Hancka z Fiorentiny investovali přibližně 60 milionů korun.

Problém každopádně je, že Sparta v krátké době přichází o třetí velkou osobnost týmu. Hložek v létě odešel do Leverkusenu, Dočkal ukončil kariéru.

Podle zákulisních informací zatím Sparta nemá připravenou náhradu za Hancka, kterou by chtěla ihned koupit. V Mladé Boleslavi se vedle Sörensena postaví nejspíš Zelený, nebo mladý Vitík. Čelůstka je dlouhodobě zraněný, dalšími stopery na soupisce jsou ještě Panák a Vydra.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články