Úvodní kolo BMW Championship patřilo Bradleymu, negativně překvapil Finau

PGA TOUR
Úvodní kolo BMW Championship patřilo Bradleymu, negativně překvapil Finau

Druhý turnaj play-off FedEx Cupu BMW Championship nejlépe zahájil Keegan Bradley, z favoritů na celkový triumf poté Justin Thomas. Pomalejší rozjezd měla jednička pořadí Will Zalatoris, vyloženě tragicky poté odstartoval Tony Finau. 


Tony Finau hrál v posledních týdnech ve vynikající formě, úvodní kolo ve Wilmingtonu mu ale vůbec nevyšlo. Čtrnáctý hráč světa trefil jediné birdie, čtyřikrát zapisoval bogey a na pětiparové trojce, kde většina hráčů připisovala birdie, zahrál triple-bogey. Po první rundě tak s +6 dělí 64. pozici.

Pomalejší rozjezd měl i lídr celkového pořadí Will Zalatoris. Vítěz z minulého týdne zahrál úvodní devítku za +2 a také měl potíže s pětiparovou trojkou jako Finau, ztratil tam dvě rány. Od dvanáctky do šestnáctky ale čtyřikrát zaskóroval a celkově jde za -1.

Jen těsně pod parem hřiště hrají také Hideki Matsuyama, Sungjae Im, Joaquin Niemann, Sam Burns či Matt Fitzpatrick. 

Nejvýrazněji nakročili k titulu na BMW Championship Keegan Bradley, Adam Scott, Shane Lowry, Justin Thomas a Harold Varner III. Prvně jmenovaný je samostatně v čele, pomohlo mu k tomu osm birdie. Jedinou ztrátu si připsal na jedenáctce.

Scott je o ránu vzadu, i on stejně jako Bradley jednou chyboval. Velmi podobné skórkarty mělo trio na -5, tedy Lowry, Thomas a Varner III. První dva zmínění trefili jeden eagle, čtyři birdie a zapsali také jednu chybu, Varner III nasbíral eagly hned dva, k tomu ale stejný počet bogey.

Světová jednička Scottie Scheffler dělí s -3 třináctou příčku, na stejné výchozí pozici před druhým kolem najdeme i Roryho McIlroye, jenž šestkrát zaskóroval, ale na tříparové patnáctce přišel hned o tři rány.