Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vítěz Gira a olympijského zlata Carapaz se stěhuje do EF Education-EasyPost

Očekávané se stalo potvrzeným. Richard Carapaz opouští po sezoně tým INEOS Grenadiers, v jehož barvách získal zlato na Hrách v Tokiu a putuje do EF Education-EasyPost. Ekvádorský cyklista s americkou stájí podepsal tříletou smlouvu a přeje si útočit na vítězství na Tour de France.

Richard Carapaz v růžovém dresu průběžného lídra
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/IMAGO autor: Sirotti Stefano

"Když ovládnete jeden závod, chcete další. Já jsem jeden z těch, co chtějí víc. Přál bych si vyhrát další Grand Tour, mým celoživotním cílem je výhra na Tour de France a vím, že je možná," řekl Carapaz.

Devětadvacetiletý závodník skončil na pódiu Staré dámy v loňském roce (3. místo). Druhý byl na Vueltě, když v roce 2020 konkuroval Primoži Rogličovi. Jeho největším úspěchem je výhra na Giru 2019 ještě v barvách Movistaru, kdy se stal prvním ekvádorským vítězem Grand Tour.

Pro EF Education je Carapaz významnou posilou. Přestože tým zaznamenal grandtourová pódia s Hugh Cartym nebo Rigobertem Uránem, na výhru čeká od triumfu Rydera Hesjedala na Giru 2012.

V novém týmu bude mít Carapaz k ruce mimo jiné krajany Jonathana Caiceda a Alexandera Cepedu. "Známe se už mnoho let, protože jsme vyrůstali ve stejném cyklistickém systému. Je skvělé být v týmu s někým, koho znáte celý život, díky nim se tam budu cítit jako doma," uvedl.

Zdroj
ČTK, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články