Zde může být vaše reklama.

Bez brankáře Macíka 4. kolo: Sigma hraje doma proti Slovácku

4. kolo: Sigma hraje doma proti Slovácku

foto: Petr Pelíšek

20. 08. 2022 - 10:22

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hrají v neděli 21. srpna doma na Andrově stadionu proti 1.FC Slovácko. A v duelu 4. kola FORTUNA:LIGY mají jen jeden jediný, ale o to jasnější, úkol. Ten zní probrat se z minikrize a zabodovat. Hanáci totiž v předchozích dvou kolech prohráli, aniž by se jim povedlo dát gól. Lehké to ale mít Sigma nebude, nejen vzhledem k síle soupeře. Chybět totiž bude brankář Matúš Macík.

Macík se zranil minulou neděli při utkání na Spartě. Klub na to, protože další gólman Tadeáš Stoppen je také zraněný, musel zareagovat. A do konce sezony podepsal brankáře Viléma Fendricha. „O tom, kdo Macíka nahradí, už máme jasno, ale zatím to nechceme prozrazovat,“ řekl Milan Kerbr, asistent trenér SK Sigma Olomouc.

Hanáky čeká duel proti soupeři, který má formu, což prokazuje nejen v domácí soutěži, ale také v pohárové Evropě. „Sledovali jsme zápas Slovácka proti Stockholmu, hrálo skvěle. Presinkem a kvalitou hry soupeře přehráli. Vycházelo jim asi všechno, co jim trenér naordinoval. Víme, že nás nečeká nic lehkého, přesto se ale chceme prosadit,“ podotkl Kerbr.

V předchozích kolech chybělo v olomoucké sestavě několik hráčů, byli to brankář Tadeáš Stoppen, záložníci Martin Košťál, Denis Ventúra, Štěpán Langer a útočník David Vaněček. Nyní se k nim přidal ještě Matúš Macík. Tři z nich – Macík, Ventúra a Vaněček, budou připraveni pro fanoušky v předzápasové fanzoně, která bude ve stanu vedle fanshopu.

Slovácku se proti Sigmě v posledních sezonách daří, přesto nechce nic podcenit. „Olomouc je nepříjemný soupeř s výbornými trenéry. Známe se, nic si nedarujeme. Zápasy jsou pokaždé vyrovnané, takticky provázené, bývá to o gól. Je to hodně o osobních soubojích. Víme, co nás tam čeká,“ uvedl trenér Martin Svědík, trenér Slovácka.

Utkání SK Sigma Olomouc versus 1. FC Slovácko se hraje v neděli 21. srpna od 16.00 (rozhodčí Michal Křepský – Jan Paták, Radim Dresler).

Pravděpodobné sestavy

SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Vraštil, Poulolo, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Greššák, Zorvan– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

1.FC Slovácko: Ngyuen - Reinberk, Šimko, Hofmann, Kalabiška - Havlík, Ljovin - Brandner, Kohút, Holzer - Mihálik. Trenér Martin Svědík.

Další články