InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Traktoriáda v Dráchově propršela. Stovky diváků to ale neodradilo

   Autor: JcTED.cz - TV

    Autor: JcTED.cz - TV

AKTUALIZOVÁNO - 21.8.2022 00:24

DRÁCHOV - Oblíbená traktoriáda se v Dráchově konala naposledy v roce 2019 a tehdy dorazily dva tisíce lidí. Další ročníky zhatil covid. V sobotu se přehlídka strojů a soutěžení na louku u dráchovského mostu vrátily, počasí ale vůbec nepřálo. I tak přijely traktory v hojném počtu a dorazilo i několik stovek diváků.

 

První soutěží odpoledne byl slalom v couvání s válcem. Hned druhý jezdec diváky pobavil, když zavadil o jabloň uprostřed tratě a bylo sklizeno. Jablka padala dolů. 

Výsledky couvání s válcem: 

6. místo Petr Kužel, 5. místo Víťa Hartl, 4. místo Pavel Podhradský, 3. místo Jiří Kozel, 2. místo Standa Kubát a zvítězil v čase 57:15 vteřin František Slípka

Poté se děti mohly povozit na traktoru a diváci se přesunuli na druhou stranu louky, kde byla připravena jízda pralesem, tentokrát po nové trati. První kolo otevřel Pavel Podhradský z Dráchova. Bahna bylo po vydatném dešti habaděj a skoro to vypadalo, že hned prvního závodníka budou vytahovat. Nakonec se ale vyhrabal a vyjel za potlesku do cíle. Následovala jízda Petra Kužela, který se svým samovýrobkem přijel z Těnic u Pelhřimova. Trať zvládl.  Hned třetí jezdec, Miloš Bauer z Přehořova, se postaral o očekávanou podívanou - zapadl a místní Pepa Havlíček starší ho se svým traktorem vytahoval. Vznikly ale tak hluboké jámy, že se musela pozměnit trať. Miloš Bauer se tedy pustil do nového pokusu, ale opět v bahně uvízl. Vyproštění bylo ještě náročnější, napojovalo se dlouhé lano. 

Potleskem diváci ocenili jízdu Víti Hartla z Přehořova, který náročný terén zvládl, s výpomocí táty, který do traktoru přiskočil, se vyhrabal i Pepa Havlíček mladší. Bravurní jízdu předvedl Jiří Kozel z Přehořova se svým Zetorem 25. Jak majitel stroje prozradil, pochází z roku 1961, kdy se posledním rokem vyráběl tento typ. Většina soutěžících své traktory používá pro práci v lese, a třeba Josef Havlíček ve své stavební firmě. 

Jízda pralesem:
6. místo Miloš Bauer, 5. místo Pepa Havlíček, 4. místo Pavel Podhradský, 3. místo Petr Kužel, 2. místo Víťa Hartl a jako jediný se dostal pod dvě minuty Jiří Kozel z Přehořova a skončil na 1. místě (čas 1:38:15 minuty). 

Pro diváky byla připravena soutěž v házení pneumatikou, děti házely menší, dospělí větší pneumatikou.

Výsledky:

Ženy (nad 15 let) - 1. místo Marcela Gondeková, nikdo jiný nenašel odvahu. Dívky (do 14 let včetně) - 1. místo Anička Havlíčková, 2. místo Laura Veis, 3. místo Laura Švejcarová. Muži (nad 15 let) - 1. místo Petr Petřík, 2. místo Jan Vavera a 3. místo Miloš Bauer. Kluci (do 14 let včetně) - 1. místo Kryštof Kalina, 2. místo Sebastian Soukup, 3. místo David Švejcar

Vzhledem k počasí se bohužel neuskutečnil závod v couvání s válcem na rychlost a divácká soutěž v zatloukání hřebíků. Organizátoři - což jsou místní hasiči s podporou obce - věří, že dalšímu ročníku bude svatý Petr přiznivěji nakloněn a všechny tradiční soutěže se vrátí do starých kolejí. 

Stovky diváků si traktoriádu nenechaly ujít. Návštěvníci dorazili v pláštěnkách, gumovkách, pod stanovými přístřešky se občerstvovali a poslouchali Veselou pětku. Užili si plno zábavy i v dešti. 

Druhé kolo jízdy pralesem můžete sledovat na videu.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace