DotekyVina.cz
Festival znojemských vín u rotundy | Doteky vína

Festival znojemských vín u rotundy

Největší a nejpestřejší nabídku vín Znojemské vinařské podoblasti přinese letos nově Festival znojemských vín. Pokud byste rádi vyzkoušeli vína z různých vinic a vinařství, navštivte 3. září 2022 prostranství u rotundy sv. Kateřiny a ochutnejte, co si pro vás místní vinaři připravili.

A bude z čeho vybírat. Na festivalu se představí 375 vín bílých, červených, růžových i sektů od 48 vinařů. Podmínkou účasti je původ vín, která smějí pocházet pouze z vinic Znojemské vinařské podoblasti. Spolek vinařů VOC Znojmo, organizátor festivalu, tak slibuje opravdu širokou škálu jedinečných vín Znojemska.

„Mezi festivalovými víny návštěvníci najdou také nositele stříbrných a zlatých medailí i letošního šampiona,“ prozradil František Koudela, předseda VOC Znojmo.

Festival totiž probíhá v rámci Národní výstavy vín. Z přihlášených vzorků budou vyhodnocena vína postupující do celostátního kola Národní soutěže vín, aby se dále utkala o postup do finále a umístnění v Salonu vín ve Valticích, kde se nachází stálá degustační expozice nejlepších vín z Moravy a Čech.

O tu správnou atmosféru se postará Cimbálová muzika Antonína Stehlíka. Jednotné vstupné 500 Kč skýtá neomezenou konzumaci degustačních vzorků a lahev vína zdarma, kterou obdržíte při odchodu. Můžete zvolit také možnost degustace formou placených bločků.

Pokud tedy vyhlížíte další vinařskou akci a nechce se vám čekat do vinobraní, stavte se v sobotu 3. září od 10.00 do 21.00 hod. k rotundě. Užijete si kvalitní víno, cimbálku a pohodu.  

Autor a foto: VOC Znojmo, z.s.



Sdílejte tento článek:
sharethis
Tento článek byl publikován: