fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Změny v kádru Draků

21. srpna 2022 - 13:05

Zpět na seznam článků

Přichází Kunst a odchází Klíma

Změny v kádru Draků

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Šumperští Draci hlásí po třech přípravných utkáních první změny v kádru! Poté, co tým z rodinných důvodů opustil obránce Václav Čížek, hledalo vedení společně s trenéry náhradu.

Šanci tak dostal třiadvacetiletý Vratislav Kunst, kterého měli trenéři v hledáčku už od samého začátku budování kádru. „Řeknu to takto. My jsme narychlo hledali náhradu za Vencu Čížka, ale o Vráťovi jsme uvažovali už od samého začátku budování kádru. Jenomže tím, že jsme někdy na jaře měli už v podstatě leváky kompletní (Eliáš, Rutar, Kadeřávek, Dudycha), tak jsme prioritně hledali praváka,“ přiznal hlavní kouč Draků Lukáš Majer. Vratislav Kunst svými spolehlivými výkony během dosavadní přípravy trenéry zaujal a vysloužil si tak smlouvu do konce sezóny. Zatímco defenzíva přivítala novou posilu, v útoku už trenéři nemohou počítat s Lukášem Klímou, který se nakonec rozhodl pro zahraniční angažmá.

Oficiální vyjádření Lukáše Majera k odchodu Václava Čížka: „Vzhledem ke zprávám, které nyní kolují okolo odchodu Venci Čížka, bych se k tomu rád vyjádřil. My jsme Vencu dlouho sledovali a v podstatě celé léto jsme se s ním domlouvali na tom, aby tu mohl hrát. Samozřejmě jsme s ním řešili, jestli to není pro něj daleko, jestli nechce jít hrát druhou ligu do Benátek a další různé věci. Venca ale sem přijel a od 1. srpna s námi trénoval. Je to obrovský profesionál, trénoval výborně a pro nás to byl typologicky obránce a především člověk, kterého jsme do týmu chtěli získat. Bohužel rodinné důvody, které jsou uvedeny, jsou pravdivé. Poté co nám tuto informaci sdělil, jsme věděli, že půjde do druhé ligy a že bude hrát. Takže bychom mu zpětně chtěli moc poděkovat za korektní přístup v jednání a také popřát hodně štěstí jak v osobním, tak ve sportovním životě.“

Obranu vyztuží Vratislav Kunst - třiadvacetiletý obránce odstartoval svoji hokejovou kariéru na Spartě. Jeho kroky ale celkem rychle zamířily pod Ještěd, kde působil téměř celou svoji dosavadní hokejovou kariéru. V sezóně 2017/2018 poprvé okusil seniorský hokej, a to v dresu prvoligových Benátek nad Jizerou, které byly dlouholetým partnerským klubem extraligového Liberce. Od tohoto ročníku začal Kunst za Benátky nastupovat pravidelně a postupem času se dokázal vypracovat mezi hlavní pilíře defenzívy. V sezóně 2019/2020 pak debutoval v české nejvyšší hokejové soutěži. Za Bílé Tygry tenkrát odehrál 8 utkání a o rok později přidal dalších 7 zápasů. Zkušenosti ale také sbíral v mládežnických reprezentačních kategoriích. Uplynulý ročník strávil Kunst opět v Benátkách nad Jizerou, které se ale po dlouhých čtrnácti letech musely rozloučit s první ligou.

Po pádu Benátek do druhé ligy si Vratislav Kunst hledal nové angažmá. Místo si zkoušel vybojovat v týmu ambiciózní Poruby, ale právě odtud si mladého beka nakonec stáhla do Šumperka trenérská dvojice Majer – Švagrovský. „Když nastala ta situace, že jsme přišli o jednoho beka, věděli jsme, že je Vráťa stále bez angažmá a na zkoušce v Porubě. Jeli jsme se tedy na něj do Poruby podívat. Za mě to je výborný defenzivní obránce, který je na svůj věk hodně zkušený. V zápasech, co už stihl za nás odehrát, nám jen ukázal, že je na něj v defenzívě obrovský spoleh. Dokonce v posledním přípravném zápase vstřelil gól. Myslím si, že nám v obraně odvede spoustu kvalitní práce,“ rozpovídal se o příchodu Kunsta Lukáš Majer a následně dodal: „Hrozně si vážíme přístupu Vráti, že takhle narychlo opustil try out v Porubě. Zároveň si moc vážíme korektního přístupu Poruby a také Vráťova agenta. Jsme rádi, že se to takto mohlo uskutečnit. Věřím tomu, že jsme to složili nejvhodnějším možným způsobem na danou situaci.

Slovenský útočník Lukáš Klíma, jenž naposled působil v maďarské Erste Lize, se k Drakům přidal na začátku srpna. Po absolvování prvních tréninků na ledě stihl Klíma ještě nastoupit k prvnímu přípravnému zápasu, který se odehrál na ledě extraligové Plzně.

Ačkoliv měli trenéři zájem o působení dvaatřicetiletého útočníka v kádru Draků, sám Klíma se nakonec rozhodl s Šumperkem nepokračovat. „Lukáš Klíma je velký profesionál a jsme moc rádi, že jsme ho tu mohli vůbec zkusit. Věc se má tak, že jsme mu nabídli kontrakt, ale on se rozhodl pro zahraniční angažmá. Nicméně já osobně jsem rád, že jsem s ním mohl těch čtrnáct dní spolupracovat, protože mě toho dost naučil a posunul mě zase někam jinam. Věřím tomu, že se třeba příště naše cesty opět zkříží,“ prozradil důvod odchodu zkušeného útočníka hlavní kouč Draků.

Autor: red., Vanessa Vařeková - redakce DŠ

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.