Draci sehnali náhradu za Čížka. Odchází ale zkušený forvard

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Šumperk získal po odchodu Václava Čížka náhradu: vedení se domluvilo na spolupráci s obráncem Vratislavem Kunstem. S Draky se naopak loučí útočník Lukáš Klíma, který se rozhodl vyzkoušet zahraniční štaci.

Klub o změnách na své soupisce informoval prostřednictvím oficiálních stránek.

„Když nastala situace, že jsme přišli o jednoho beka, věděli jsme, že je Vráťa stále bez angažmá a na zkoušce v Porubě,“ vysvětluje hlavní kouč Lukáš Majer. 

23letý Kunst se poohlížel po novém působišti po sestupu Benátek nad Jizerou do druhé ligy. Jeho dosavadní kariéra je z drtivé většiny spojena s organizací Liberce.

Do dospělého hokeje výrazněji nakoukl právě na farmě Bílých Tygrů, v první lize už odmakal přes dvě stě zápasů. Sedmnáct startů pak přidal v libereckém dresu mezi elitou.

„Za mě to je výborný defenzivní obránce, který je na svůj věk hodně zkušený.“

K jeho hlavním přednostem patří obranné schopnosti a spolehlivost. „Za mě to je výborný defenzivní obránce, který je na svůj věk hodně zkušený. Myslím si, že nám v obraně odvede spoustu kvalitní práce,“ věří Majer.

Rodák z Prahy figuroval v šumperském hledáčku delší dobu, klub ovšem prioritně sháněl praváka. Kunst každopádně přesvědčil a vybojoval si kontrakt do konce sezony. 

„Hrozně si vážíme přístupu Vráti, že takhle narychlo opustil try out v Porubě. Zároveň si moc vážíme korektního přístupu Poruby a také Vráťova agenta. Jsme rádi, že se to takto mohlo uskutečnit,“ dodává Majer pro klubový web.

Po pár týdnech na druhou stranu Draky opouští útočník Lukáš Klíma, který bude pokračovat v cizině. Za Šumperk stihl pouze přípravný duel na ledě Plzně.

„Věřím tomu, že se třeba příště naše cesty opět zkříží.“

„Osobně jsem rád, že jsem s ním mohl těch čtrnáct dní spolupracovat, protože mě toho dost naučil a posunul mě zase někam jinam. Věřím tomu, že se třeba příště naše cesty opět zkříží,“ říká Majer na jeho adresu.

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz