LaLiga - preview 2. kola: Pondělí patří nováčkům

19.08.2022, 08:48, aktualizováno 22.08.2022, 08:58
Previews
Fanoušci Elche (© AFP)
V pondělních dohrávkách půjdou do akce dva nováčci a rozhodně nebudou bez šancí na bodový zisk. Almería cestuje do Elche, Girona pro změnu přivítá Getafe...
Elche CF - UD Almería  (pondělí 20:00)
LaLiga a její druhé kolo mají na programu dvě pondělní dohrávky. Jako první dva týmy se v nich postaví proti sobě Elche a Almería. Především Elche potřebuje vyhrát, aby odpovědělo na debakl z prvního kola.

Elche se vstup do nové sezony absolutně nepovedl. Tým trenéra Francisca Rodrígueze dostal na úvod od Realu Betis tři branky, přičemž sám se neprosadil ani jednou. Nedařilo se mu vytvářet šance a jeho obrana vypadala absolutně nekoncentrovaně. I na tom se trenér Francisco snažil s hráči v týdnu pracovat.

"Pečlivě jsme sledovali naše první utkání u videa a řekli jsme si, co bylo špatně. Nechci házet flintu do žita, protože tam byly momenty, které se nám povedly. Těch negativních ale bylo mnohem víc. Snažili jsme se je identifikovat a odstranit. Z toho, co jsem viděl na trénincích, mám radost a myslím, že příští kolo se nám povede mnohem lépe."

Almería vstoupila do nového ročníku jako nováček a sehrála mnohem lepší utkání. Nad Realem Madrid dokonce téměř hodinu vedla! Nakonec se ale ukázal enormní rozdíl v kvalitě hráčů a Almería si na premiérové body bude muset ještě počkat.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Gonzalez, Roco, Bigas - Palacios, Mascarell, Gumbau, Mojica - Milla, Marti, Fidel
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Ely, Babić, Fernandes - Chumi, Robertone, Costa, Eguaras, Akieme - Sadiq, Razmani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.20 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Getafe CF  (pondělí 22:00)
Druhou pondělní dohrávku představuje utkání mezi Gironou a Getafe. Madridský celek má s Gironou obecně dobré zkušenosti a daří se mu vyhrávat, ale ne na její půdě. To se mu v historii nepovedlo ještě ani jednou.

Estadio Municipal de Montilivi je pro Getafe zakletý. Za posledních dvacet let do jeho útrob Getafe zamířilo čtyřikrát, ale ani jednou se mu nepovedlo vyhrát. Fanoušci těžko zapomenou především na březnové utkání z roku 2017, kdy Getafe dostalo v Gironě rovnou pět branek! Větší počet gólů vlastně hráčům Getafe není cizí ani v současnosti. První kolo nové sezony totiž Getafe absolutně nezvládlo.

V malém městském derby s Atléticem se jeho obrana moc nevyznamenala a inkasovala tři góly. Tím Getafe volně navázalo na sezonu loňskou, protože i s ní se rozloučilo třemi inkasovanými brankami. Girona si v prvním prvoligovém utkání vedla o trochu lépe, protože dostala "jen" jeden gól.

K bodům jí to ale v duelu s domácí Valencií stejně nestačilo, protože díky trefě Carlose Solera se radoval tým trenéra Gattusa, i když dohrával v početním oslabení. Kouč Míchel bude mít ještě plno práce, aby udržel tuhle bárku nad vodou.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Martin - Lopez, Juanpe, Bueno - Herrera, Garcia, Terats, Urena - Riquelme - Stuani, Castellanos
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Djene, Mitrović, Duarte, Angileri - Portu, Maksimović, Arambarri, Aleñá - Ünal, Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 2.78 - 3.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Valencia CF  (neděle 17:30)
Svěřenci Ernesta Valverdeho se ve druhém kole La Ligy znovu představí na domácím hřišti a pokusí se napravit zaváhání z úvodního kola. Uspějí proti Valencii?

Lvi v prvním kole sehráli duel s Mallorcou. Kdo očekával jednoznačné vítězství domácích, byl zklamán. I přes značnou převahu hráčů Bilbaa gól nepadl a po bezbrankové remíze braly oba týmy bod. Šanci na reparát budou mít Los Leones již v druhém kole, kdy zápas odehrají opět na domácím stadionu San Mamés.

Ernesto Valverde byl po zápase s Mallorcou frustrovaný, ale poukázal i na řadu pozitiv, která u jeho týmu viděl. Jeho svěřenci si vytvořili několik gólových příležitostí, ale Mallorcu podržel skvěle chytající gólman Rajkovič. Španělský trenér vyzdvihl týmového ducha a přístup hráčů, zároveň ocenil atmosféru domácího stadionu, z které by měl tým těžit do budoucích utkání. "San Mamés je přesně ten typ stadionu, který soupeře dostane pod tlak. Miluji to, vytvoření tak skvělé atmosféry je pro klub krokem vpřed, vždy to má neskutečný vliv na hru," dodal zkušený stratég.

Bilbao ale nečeká jednoduchý zápas, Valencii doma porazilo naposled v roce 2016. Útočník Asier Villalibre na předzápasové konferenci řekl, že nejdůležitější je, aby se jeho spoluhráči přizpůsobili požadavkům nového kouče a podávali konzistentní výkony. "Samozřejmě nás čeká těžký zápas. Valencia je silný fyzický tým, musíme se dál snažit vytvářet šance, dobře bránit a dostat soupeře pod tlak, jen tak uspějeme," prohlásil Villalibre.

Valencia začala sezónu úspěšně výhrou proti Gironě. O jedinou branku zápasu se postaral Carlos Soler, který skóroval z penalty v nastaveném čase prvního poločasu. Netopýři hubený náskok ubránili a mohli na domácím stadionu slavit vítězství. Italský trenér Gennaro Gattuso zažil úspěšný debut a po utkání ocenil výkon celého týmu i přínos fanoušků.

Hosté se tak pokusí zvítězit i v druhém utkání nejvyšší španělské ligy. Brazilský křídelník Samuel Lino nešetřil na nedělního soupeře chválou. "Narazíme na velmi dobré mužstvo. Athletic je nebezpečný tým, který na svém stadionu vždy nechá všechno. Bude to zápas mezi dvěma kvalitními týmy, ale jsme Valencia CF, musíme předvádět skvělé výkony, abychom náš klub dostali opět na vrchol," dodal v předzápasovém rozhovoru Lino.

Že nás čeká napínavá a vyrovnaná bitva potvrzuje i bilance posledních šesti vzájemných zápasů, z nichž pět skončilo remízou.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Marcos, Vivian, Álvarez, Berchiche - Berenguer, Vencedor, Vesga, Muniain - Williams, Villalibre
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili, Correia, Mosquera, Diakhaby, Vazquez - Musah, Guillamón - Castillejo, Soler, Lino - Duro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.74 - 5.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Villarreal CF  (neděle 19:30)
V druhém kole nejvyšší španělské soutěže nás čeká zajímavý souboj. Oba týmy v úvodním kole jednoznačně vyhrály na hřištích soupeřů shodným výsledkem 3-0. Dokáže si poradit Atlético s nevyzpytatelným Villarealem?

Colchoneros potvrdili v prvním kole roli favorita a vyhráli v Getafe výsledkem 3:0. Dvěma góly se zaskvěl navrátilec Álvaro Morata, třetí trefu přidal v 75. minutě Antoine Griezmann. Argentinský kouč Diego Simeone vstoupil do své dvanácté sezóny v klubu úspěšně a jeho tým jasně ukázal, že i letos se s ním bude muset počítat v boji o titul. Po zápase Simeone vyzdvihl týmový výkon a znovu zopakoval, že hráči absolvovali perfektní předsezónní přípravu, v které se jim výsledkově i herně dařilo.

Otázkou zůstává, jestli Atlético udrží tým pohromadě. O několik hráčů se zajímají ostatní kluby, ale zatím žádné konkrétní nabídky nepadly. Rojiblancos se poprvé v sezóně představí na domácím stadionu, kde dlouhodobě patří mezi nejsilnější celky LaLigy. V minulém ročníku vytěžili z 19 domácích utkání 41 bodů při skóre 33:16. Výhodou domácího mužstva může být i skutečnost zcela kompletního kádru. Nicméně posledních deset vzájemných zápasů napovídá, že domácí nečeká lehký úkol. Třikrát dokázali svěřenci Diega Simeoneho zvítězit, jednou si tři body odvezl Villareal a hned v šesti případech si týmy body rozdělily.

Villareal pomýšlí na lepší umístění než v minulé sezóně a do nového ročníku vlétl sebevědomě. Úvodní zápas ve Valladolidu přinesl bezbrankový první poločas, ale svěřenci Unaie Emeryho si spravili chuť v druhé půlce, kdy dokázali vstřelit tři branky. Hned ve 4. minutě druhého poločasu se trefil záložník Nicolas Jackson a výsledek zpečetil dvěma brankami v závěru utkání střídající Álex Baena.

"Žlutá ponorka" ještě ve čtvrtek sehrála duel Evropské konferenční ligy. Na domácím stadionu přehrála chorvatský Hajduk Split 4:2. Všechny čtyři góly vstřelil španělský tým v prvním poločase a povedený zápas odehrál zejména útočník Luis Morales, který se prosadil dvakrát. Letní posila z Levante ukázala, že i v 35 letech se s ní musí počítat. Emery sáhl v týdnu k celkem osmi změnám v sestavě a je pravděpodobné, že pro utkání s Atléticem nasadí stejnou sestavu jako proti Valladolidu.

Zápas určitě vynechá dvojice Manu Trigueros a Alberto Moreno. Oba hráči se stále zotavují po vážném zranění vazů. Otazník visí i nad Juanem Foythem, kterého trápí svalové problémy.

Stejné problémy má i útočník Arnaut Danjuma, který by se však mohl objevit na lavičce. V minulé sezóně skončily oba vzájemné zápasy shodně 2:2. Villareal uspěl proti Atléticu naposled v březnu 2018, kdy se radoval z těsného vítězství 2:1.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Reinildo, Witsel, Savic - Molina, Lemar, Koke, Llorente, Saul - Morata, Félix
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Parejo, Coquelin, Capoue - Jackson, Moreno, Pino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.48 - 4.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - FC Barcelona  (neděle 22:00)
Barcelona se představí v druhém kole La Ligy na hřišti Realu Sociedad. Nedělní soupeři vstoupili do nového ročníku značně odlišně, zatímco La Real si odvezl tři body z Cádizu, katalánský klub nepřesvědčil a v domácím zápase s Vallecanem bral pouze bod.

Real Sociedad vstoupil do nové sezóny výhrou 1-0 nad Cádizem. Tým na hřišti soupeře nastoupil bez své největší hvězdy - Mikela Oyarzabala, ale i tak měl celý zápas převahu, kterou se mu podařilo zužitkovat již ve 24. minutě, kdy se trefil Takefusa Kubo. Modrobílí mohli náskok několikrát navýšit, ale překonat gólmana Cádizu se jim už nepodařilo.

Svěřenci Imanola Alguacila se pokusí na domácím stadionu přerušit negativní sérii proti Barceloně. San Sebastian ji naposled dokázal porazit v roce 2016. Od té doby se týmy střetly celkem patnáctkrát, ve dvanácti případech si Barca odvezla tři body, ve třech utkání se urodila remíza.

I v druhém kole se domácí budou muset obejít bez Oyarzabala, mimo je také obránce Rico. S menšími zdravotními problémy se rovněž potýkají Fernandez, Merquelanz a Sola. K dobrému výsledku by mohlo San Sebastianu pomoci domácí prostředí, jelikož v minulém ročníku byl tým šestý nejlepší, co se týče výsledků doma.

Barcelona během léta přivedla velmi zajímavé hráče, ale paralelně s příchody nových fotbalistů stále zápolí s finančním fair play a klubovými dluhy. Ani nové posily jí v úvodním zápase nepřinesly tři body. Xaviho svěřenci proti Vallecanu drtivou převahu v branku nepřetavili a katalánské šance na zisk tří bodů definitivně zhatil v 93. minutě Sergio Busquets, který se po druhé žluté kartě poroučel do sprch. O dvě minuty později se Vallecanu dokonce povedlo vsítit branku, nicméně gól nakonec neplatil kvůli ofsajdu. Utkání tak skončilo 0-0.

Hosté tedy mají v neděli večer co napravovat. Xavi má k dispozici široký kádr a sestavu může nakombinovat několika způsoby. V nedělním šlágru by měl chybět pouze Busquets (červená karta) a francouzský stoper Jules Koundé, kterého se stále nepodařilo zaregistrovat. I tak si španělský trenér uvědomuje, že jeho tým rozhodně nečeká lehké utkání. "Soupeř má mnoho talentovaných hráčů, preferují intenzivní fotbal a vždy dominují mnoha aspektům hry. Ano, čeká nás velmi těžký test, hrát na jejich stadionu je vždy náročné. V posledním vzájemném utkání jsme proti nim hráli dobře první poločas, ale v tom druhém dominovali oni. Našim cílem je získat tři body," řekl na předzápasové konferenci kouč katalánského klubu.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Rico - Zubimendi, Merino - Kubo, Silva, Méndez - Isak
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Christensen, Araújo, Alba - Gavi, Kessié, Pedri - Raphinha, Lewandowski, Dembélé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.59 - 3.59 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Cádiz CF  (sobota 17:30)
Osasuna si v prvním utkání nového ročníku připsala nečekaný skalp favorizované Sevilly a ve sbírání bodů bude chtít pokračovat i proti slabšímu soupeři. Na stadion El Sadar zamíří v sobotu odpoledne Cádiz.

Osasuně se povedl husarský kousek. Do prvního utkání nového roku nastoupila proti jasnému favoritovi, Seville. V jejím kádru sice probíhala menší rekonstrukce, ale pořád byla Sevilla o několik levelů nad svým soupeřem. Jenže už za první poločas pochopila, že to nebude mít snadné. A když dal patnáct minut před koncem Aimar Oroz z penalty rozhodující branku, mohla Osasuna slavit cenný skalp.

Trenér Jagoba Arrasate po takovém vystoupení své hráče přirozeně chválil. "Jsem nadšený z toho, jak jsem celý zápas odehráli. Svědomitě, s nasazením a velmi pozorně. Sevilla je skvělý tým a nám se povedlo eliminovat její největší zbraně. Především mě ale těší, že nás ani rychlé vyrovnaní nesrazilo a naopak jsme ke konci utkání zabrali. Teď bude důležité, abychom se stejnou vervou hráli i proti Cádizu."

Ten si tak dobře minule zdaleka nevedl. Nedokázal uhlídat Kuba, který se v barvách Realu Sociedad prosadil jako jediný a La Realu to bohatě stačilo. Cádiz bude bojovat i sám se sebou, protože Osasunu v rámci ligy neporazil od roku 1989!
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Peña, U. Garcia, D. Garcia, Cruz - Vidal, Moncayola, Torro, M. Gómez - Oroz, Ávila
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Zaldua, L. Hernandez, Chust, Espino - Mabil, Jiménez, Alarcon, Arzamendia - Perez, Lozano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.26 - 4.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - Real Betis  (sobota 19:30)
Mallorca před týdnem opouštěla baskické Bilbao s cenným bodem v kapse a teď by ráda vyválčila minimálně stejný počet. Její výhodou bude bezesporu domácí prostředí stadionu Iberostar, jenže nevýhodou jméno a především forma soupeře. V sobotu navečer dorazí Real Betis.

Tradiční klub z Baleárských ostrovů už dlouho jen vzpomíná na slavné momenty své historie. Klub, který zažíval největší vrchol na přelomu tisíciletí, se spíš zachraňuje v první lize a pravidelně ji střídá s nižší soutěží. Minulý ročník by pro Mallorcu dost náročný, nakonec se dokázala zachránit o jediný bod.

Letos by takové trable zažívala jen nerada a po prvním kole se sebou může být relativně spokojená. Povedlo se jí totiž uhrát bezbrankovou remízu s Athletic. A nuly na kontě inkasovaných branek si trenér Javier Aguirre hodně považoval.

"Hráli jsme velmi dobře, musím pochválit celé mužstvo. Šli jsme za dobrým výsledkem a hráli kompaktně. Athletic se několikrát dostal do dobré šance, ale na poslední chvíli jsme se vždycky ubránili. Athletic je skvělý tým a má výborné hráče v ofenzivě, ale my jsme měli dobrý plán. Mám radost z toho, jaké nadšení a odvahu vidím u svých hráčů. Věřím, že nám tenhle postoj přinese v budoucnosti hodně bodů."

Mallorce se proti Realu Betis moc nedaří a poslední výhru eviduje až v roce 2013. Na druhou stranu, z Mallorky se Real Betis vracel jako vítěz jen dvakrát za posledních dvacet let. Tentokrát je ale morálně na výši. Povzbudilo ho jednak povedené přestupové období a jednak první výsledek nového ročníku. Posílení béticos si snadno poradili s Elche, kterému především díky Juanmimu nasázeli tři branky.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Maffeo, Valjent, Raillo, Copete, Costa - Kang-in, Grenier, Battaglia, D. Rodriguez - Muriqi
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Ruibal, Pezzella, Gonzalez, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Rodri, Fékir, Juanmi - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.25 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Real Madrid  (sobota 22:00)
Real Madrid by si rád připsal dvě výhry v řadě a šance se před ním otevírá v sobotu v noci. Od deseti hodin se totiž utká s domácí Celtou Vigo. Té ser naopak úvod do nového ročníku nepovedl úplně podle představ.

Obhájce titulu začal zlehka, ale stačilo to. Real Madrid má velmi solidní los, který mu umožňuje zařazovat na vyšší rychlostní stupeň postupně. Hned na úvod se potkal s Almerií, nováčkem ligy. Almería se rvala dost odvážně a na Realu bylo vidět, že ho to stojí hodně sil, ale individuální kvalita se nakonec jasně projevila. Střídající David Alaba strávil na hřišti sotva minutu, když dokázal uklidit přímý volný kop do sítě a daroval tím Realu výhru.

Real sice na úvod herně nepřesvědčil, možná se čekaly brankové hody, ale splnil svou roli favorita a pokračuje ve vyhrávání. Navázal tím na skvělé představení v Superpoháru proti Frankfurtu, který porazil 2:0 a získal první trofej v sezoně.

Velký rozruch v Realu vzbuzuje dění kolem Casemira. Zdá se, že brazilský záložník a jeden z pilířů mnoha úspěchů Realu královský klub opustí a vydá se do Manchesteru. Přeci jen, nestává se každý den, aby vám někdo nabízel za rok výdělek 20 milionů eur. Doposud se ale na Santiago Bernabéu ukázaly jen dvě nové posily. Německý stoper Antonio Rüdiger a mladý záložník Aurélien Tchouameni.

Trenér Carlo Ancelotti zřejmě udělá několik změn v zahajovací sestavě z utkání proti Almerií. Do hry by se měli dostat Dani Carvajal a Rodrygo, kteří první kolo vynechali. Možná ale nenastoupí Kroos, který bojuje s chřipkou. Dobrou zprávou pro Celtu je fakt, že ji netrápí žádné nové absence. V základu by se znovu mohl objevit i Augusto Solari, který minule střídal se zraněním.

S Celtou má Real skvělé zkušenosti a jen málokdy se stává, že královský klub měření sil nevyhraje. V rámci ligy odjel z Viga poražen naposledy v roce 2014, o což se postaral brazilský útočník Charles. Celta by si určitě přála vstoupit do nového ročníku lepším způsobem. Doma nad Espanyolem vedla chvíli už o dvě branky, ale nakonec si nechala jen bod. O výhru navíc přišla až v osmé minutě nastavení, což ji muselo mrzet dvojnásob.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesín - Mallo, Aidoo, U. Núñez, Galán - Solari, Beltrán, O. Rodriguez, Cervi - Paciencia, Aspas
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Alaba, Mendy - Modrić, Tchouameni, Valverde - Hazard, Benzema, Vinícius
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.22 - 4.21 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano  (pátek 20:00)
V pátek je již tradičně na programu předehrávka španělské nejvyšší soutěže. Od 20 hodin přivítá Espanyol ambiciózní Rayo Vallecano. Oba celky ve svém prvním zápase remizovaly a zuby si brousí i na další body. Favorita duel nemá. Espanyol sice hraje na vlastním stadionu, avšak předchozí čtyři vzájemné duely s Rayem těsně prohrál.

Po úvodním kole panuje v táborech obou pátečních soupeřů velká spokojenost. Vyhrát se sice nepodařilo, ale Espanyol dokázal ve Vigu stáhnout dvoubrankové manko a utkání zremizovat (2:2). Bod má také Vallecano, které ubránilo na Camp Nou barcelonské hvězdy (0:0).

Tentokrát bude pozice trochu jiná a jak domácí, tak i hosté si dělají zálusk na tři body. Espanyol se před vlastními fanoušky pokusí napravit nepříznivou bilanci čtyř porážek v řadě. Vždyť naposledy dokázal porazit Rayo v únoru 2019. Je pravdou, že s Vallecanem prohrál vždy velmi těsně a neměl potřebné štěstíčko. Na druhou stranu ve Vigu mu šel naproti a slavil úspěch, což by mohla být pro páteční zápas jistá inspirace.

"Věřím, že v prvním zápase před našimi fanoušky získáme tři body. Pamatuji si, že minulou sezonu jsme udělali z našeho stadionu pevnost a získali hodně bodů, v čemž chceme pokračovat. Chceme být týmem, který své příznivce potěší a dá do toho celých 90 minut všechno," rozpovídal se na tiskové konferenci obránce Fernando Calero.

Rozlosování zařídilo Vallecanu i ve druhém kole cestu do Katalánska a zatímco v prvním zápase proti Barceloně bylo velkým outsiderem, proti Espanyolu se očekávají body. Svěřenci trenéra Andoniho Iraoly předvedli na Camp Nou koncentrovaný výkon a po vyloučení Busquetse v závěru utkání dokonce sahali po třech bodech.

Do sestavy Periquitos se vracejí Raúl de Tomás a Javi Puado. Především návrat prvně jmenovaného by měl Espanyolu výrazně pomoci do ofenzívy. V plném počtu bude i Vallecano, s výjimkou zraněného Andrese Martina.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Olivan, Cabrera, Gomez, Gil - Darder, Calero, Exposito - Embarba, Joselu, Melamed
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - F. Garcia, Catena, Lejeune, Balliu - Ciss, Valentin; A. Garcia, Trejo, Salvi - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 2.97 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Real Valladolid  (pátek 22:00)
Naprázdno vyšla v úvodním kole LaLigy FC Sevilla. Porážka v Pamploně nebyla v plánu a celek z Andalusie potřebuje rychle zareagovat třemi body s Valladolidem. Na první pohled je favorit jasný, ovšem Sevilla naposledy porazila tohoto soupeře v listopadu 2019 a tudíž zdaleka nemá nic jistého.

Sevillu sice čeká nováček letošní LaLigy, nicméně žádnou úchvatnou bilanci z posledních let s ním nemá. V předminulé sezoně, ve které Valladolid opouštěl nejvyšší soutěž, ho nedokázala ani jednou porazit. Domácí vítězství dokonce slavila před necelými čtyřmi lety.

Kdy jindy to napravit, než nyní. Sevilla předvedla před týdnem mizerný výkon a trenér Julen Lopetegui nehledal výmluvy. Los Rojiblancos budou muset proti Valladolidu výrazně přidat. Mezitím se klubové vedení dál ohlíží po posilách a jako náhradu za Julese Koundého přivedlo z Bayernu Mnichov Tanguye Nianzoua. "Cítím se dobře a jsem šťastný, že jsem tady. Potkal jsem v hotelu nějaké fanoušky, udělal fotky, rozdal autogramy. Musím se naučit španělsky a pak to půjde všechno lépe," nechal se slyšet natěšený Nianzou.

Spokojený s prvním zápasem nemohl být ani trenér Pacheta. Real Valladolid totiž doma hladce podlehl Villarrealu 0:3. Přitom právě v tomto utkání měl nováček asi největší naděje na zisk bodů. Ve druhém kole se totiž představí v Seville a o týden později na Camp Nou. Vskutku náročný los.

V prvním zápase chyběli Seville křídelníci Suso a El-Haddadi a nejinak by tomu mělo být i v pátek. Na svůj debut v sevillském dresu čeká Alex Telles, který je v Andalusii na hostování z Manchesteru United. Real Valladolid hlásí jen jednu absenci, zato pořádně citelnou. Shon Weissman pokračuje v rekonvalescenci po zranění.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Navas, Rekik, Gudelj, Acuňa - Fernando, Rakitić - Corona, Gomez, Ocampos - Mir
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Perez, Fernandez, Yamiq, Escudero - Mesa, Monchu, Aguado - Plata, Leon, Villa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.11 - 6.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF11003:03
 Real Betis11003:03
 Atlético Madrid11003:03
4.CA Osasuna11002:13
 Real Madrid11002:13
6.Real Sociedad11001:03
 Valencia CF11001:03
8.Celta Vigo10102:21
 Espanyol Barcelona10102:21
10.Athletic Bilbao10100:01
 RCD Mallorca10100:01
 FC Barcelona10100:01
 Rayo Vallecano10100:01
14.UD Almería10011:20
 Sevilla FC10011:20
16.Cádiz CF10010:10
 Girona FC10010:10
18.Elche CF10010:30
 Getafe CF10010:30
 Real Valladolid10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (413)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele