Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vzhůru za obhajobou medailových hodů. Biatlonisté vyráží na letní MS v plné síle

V nejsilnějším možném složení vyráží čeští biatlonisté na mistrovství světa na kolečkových lyžích. Letního šampionátu v německém Ruhpoldingu, kde budou reprezentanti obhajovat od čtvrtka do neděle rekordních 13 medailí, se zúčastní i úřadující dvojnásobní šampioni Michal Krčmář a Markéta Davidová. Do šampionátu zasáhne 22 českých závodníků. Přímé přenosy z MS nabídne od pátku ČT sport nebo web ctsport.cz.

Pětadvacetiletá Davidová bude moci v Ruhpoldingu navázat na nedávné premiérové vítězství z tradičního Blinkfestivalu v Norsku. Zde ovládla jako první Češka v historii supersprint. Vedle dvou zlatých medailí bude letošní držitelka malého křišťálového glóbu a desátá žena Světového poháru obhajovat na šampionátu v letním biatlonu ještě stříbro ze sprintu.

Češi se v Německu pokusí napodobit loňský počin, kdy získali sedm zlatých, čtyři stříbrné a dvě bronzové medaile. Vedle Krčmáře a Davidové se dařilo také juniorům Tomáši Mikyskovi (2-1-0), Vítězslavu Hornigovi (1-1-1), Jonáši Marečkovi (0-1-0) a Tereze Voborníkové (0-0-1). Hornig však letos bude působit už v dospělé kategorii.

V nominaci mužského výběru nechybějí vedle Krčmáře a Horniga také Adam Václavík, Mikuláš Karlík a Jakub Štvrtecký. Tým žen tvoří vedle Davidové letní šampionka ve sprintu z roku 2019 Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eliška Václavíková a Tereza Vinklárková. Družstva juniorů a juniorek mají po šesti členech.

Mistrovství světa odstartují ve čtvrtek supersprinty juniorských kategorií, muži a ženy je poběží v pátek. V sobotu jsou na pořadu sprinty a v neděli stíhací závody juniorů a závody s hromadným startem mužů a žen. V Ruhpoldingu se vedle domácího výběru představí také týmy Švédska, Itálie nebo Rakouska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články