InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pořadatelé Country festu v Dačicích už plánují příští ročník. Zahrát by měli Rangers

Country fest letos zahájila kapela Otisk. , Autor: Lucie Váchová

Country fest letos zahájila kapela Otisk.     Autor: Lucie Váchová

DAČICE – Uplynulá sobota patřila v dačickém letním amfiteátru už tradičnímu Country festu. Kapely se střídaly na podiu, ve stanu vyplňovali pauzy Kořeni vod Kořena a na trávě pod pódiem tancovala westernová skupina, ke které se přidávali i návštěvníci akce. Vše se vydařilo i přes to, že ještě den předem museli pořadatelé řešit záskok za kapelu, která měla vystoupit jako první.

„V programu letošního už osmého Country festu nastaly určité změny. Bohužel onemocněl kapelník z Plechové blechy. To jsem se dozvěděl včera a musel jsem se pokusit najít záskok. To se povedlo a festival tak zahájila kapela Otisk. Problémy měla také skupina Karolína, takže místo ní večer vystoupily Starý fóry," zmínil pořadatel Country festu Ladislav Mátl.

Hudební skupina Otisk je z Nového Rychnova a na festivalu v Dačicích se představila poprvé. „I když už nás Láďa několikrát zval, bohužel jsme ale měli vždycky obsazené termíny. Líbí se nám tu, publikum je úžasné, většinu lidí známe z našich jiných vystoupení. Jsme tři, hrajeme country písničky, které se nám líbí. To znamená, že od trampských až po ty, co slýcháte v rádiu," řekla zpěvačka Blanka Bartáková. Pořadatelé tuto kapelu oslovili už na jaře, ale ta už měla domluvenou jinou akci. „Večer jedeme hrát na country bál. Ale Láďa v pátek volal o pomoc, protože mu jedna kapela vypadla. Říkal, že ví, že večer hrajeme, ale že v Dačicích by to bylo odpoledne a dalo by se stihnout obojí. Tak jsme se rozhodli, že přijedeme, abychom mu vytrhli trn z paty," dodala zpěvačka.

Hlavní hvězdou Country festu byla tentokrát Petra Černocká, zahráli ale také Brzdaři, Rokonvalescence nebo pořádající domácí kapela Dobrá pára. V přestávkách mezi jednotlivými interprety ve stanu hráli Kořeni vod Kořena a po celý den tančili Přátelé country Velké Pavlovice. A pořadatelé už teď plánují další ročník.

„Připravujeme ho zatím jen letmo, ale něco už bych mohl prozradit. S Petrou Černockou dnes přijel také kytarista a zpěvák Karel Macálka, který zároveň působí v kapele Rangers. Tak jsme se už předběžně domluvili, že by tu Rangers zahráli na Country festu v příštím roce. Uvidíme, jak to dopadne, ale věřím tomu, že je tu za rok uvidíme," řekl Ladislav Mátl.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jája 

    Reagovat

     

    A kde jsou fotky hlavní hvězdy zpěvačky Petry Černocké? Jsou tam jen cizí lidé.

    Vloženo 23.8.2022 21:12:02

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace