V Jihlavě mají řešení – teď a tady

Komunální volby a první kolo senátních, které se na třetině území ČR bude konat už za měsíc – 23. a 24. září, se blíží. Právě proto se stále častěji konají i setkání s voliči. Podobně tomu bude ve čtvrtek v Jihlavě.

»Víkendový výšlap na Javořici se nakonec proměnil ve hvězdicový pochod, když opožděná část výpravy vyrazila ze Světlé, aby dohnala ztrátu. Ideální počasí, krásná příroda, jen škoda, že kandidáta do Senátu Josefa Pavlíka dostihl nějaký moribundus a nemohl se zúčastnit. Přítomni tak byli alespoň lídři komunálních kandidátek z Jihlavy – Ladislav Vejmělek a z Třeště – Miroslav Kříž,« píše se na Facebooku OV KSČM Jihlava.

Na čtvrteční akci v zasedací místnosti v Úlehlově ulici už snad dorazí jak Vejmělek, tak i zmiňovaný bývalý náměstek hejtmana Pavlík. Ve volebním obvodu č. 52 – Jihlava je stávajícím senátorem od roku 2010 Miloš Vystrčil (ODS), v obhajobě se mu budou snažit zabránit kromě Pavlíka lékař Václav Lhotský (SPD), manažerka Jana Nagyová (ANO), právník Tomáš Nielsen (Právo Respekt Odbornost – PRO) a advokát a soukromý zemědělec Luděk Růžička (Domov).

V Jihlavě požádalo o registraci kandidátky pro zářijové komunální volby 12 subjektů, o dva víc než před čtyřmi roky.

Samostatnou kandidátní listinu mají tentokrát Starostové a nezávislí. Nové jsou také kandidátky Jihlava srdcem, Malá strana velkých cílů a Spolek za zdravou Jihlavu. Naopak občanští demokraté a lidovci, kteří šli do minulých voleb v krajském městě Vysočiny samostatně, podali podle očekávání společnou kandidátku. Kandidátní listiny pro volby do jihlavského zastupitelstva ve stanoveném termínu předložily také hnutí ANO, KSČM, Moravské zemské hnutí a SPD s podporou Trikolory. Společnou kandidátku mají Piráti a Fórum Jihlava, další kandidátku sestavila ČSSD a Levice. Za kandidátkou Žijeme Jihlavou stojí TOP 09 a Zelení.

Jihlavu v tomto volebním období řídí Fórum Jihlava s ODS, lidovci, Piráty a koalicí Žijeme Jihlavou, v níž je TOP 09 se Zelenými.

Primátorka Karolína Koubová (Fórum Jihlava) bude svoji pozici obhajovat z prvního místa kandidátky Pirátů a osobností z Fóra. ANO, které přes výhru v minulých volbách skončilo v opozici, znovu povede bývalý náměstek jihlavského primátora Radek Popelka.

Náměstek jihlavské primátorky Petr Ryška z ODS je v čele společné kandidátky občanských demokratů a lidovců. Další jihlavský náměstek Vít Zeman z TOP 09 opět vede kandidátku Žijeme Jihlavou.

Lídrem kandidátky ČSSD a Levice je jihlavský zastupitel Martin Hyský. KSČM dala do čela Vejmělka, který teď také zasedá v městském zastupitelstvu Jihlavy, stejně jako Petr Paul, jednička kandidátky SPD. Kandidátku Starostů vede Radim Hošek.

ANO má nyní v Jihlavě deset zastupitelů z 37. Fórum Jihlava drží v městském zastupitelstvu sedm míst, ODS šest a Žijeme Jihlavou čtyři. Lidovci mají stejně jako KSČM tři zastupitele a ČSSD a SPD po dvou.

(zmk)

FOTO – Facebook

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy