Město uvolňuje další peníze na chodníky. Tentokrát na pět úseků

TISKOVÁ ZPRÁVA
Oprava chodníků.
 

 
 
Vyškov, 21. srpna 2022 – Ve všech případech je to každoročně prakticky stejné. Lidé musejí při chůzi překonávat nerovný povrch, díry či praskliny. Zástupci radnice nicméně přicházejí s dobrou zprávou – další chodníky se dočkají předláždění. Aktuální plán počítá s pěti úseky.

Zmizí například původní asfaltovo-betonová konstrukce v ulici U Jordánka. Zásahy do chodníků se v lokalitě dotknou celé délky od domu č. 1 po č. 35 a od domu č. 57 po č. 89. „V obou úsecích odtěžíme konstrukce včetně obrubníků. Dělníci položí nové silniční i chodníkové obrubníky a betonovou dlažbu v šedé a červené barvě. Šířky chodníků přesáhnou 2,2 metru, dlouhé budou 144 a 156 metrů,“ informoval vyškovský místostarosta Roman Celý.

Na jaře skončila zhruba jedenadvacetimilionová investice v Nádražní ulici, kde chodci i řidiči využívají nových chodníků, parkovacích míst a hlavně komunikace bez výmolů a nerovností. K ní kolmá Kašíkova ulice se nyní dočká oprav chodníků – a to ve směru k budově okresního soudu i ke katastrálnímu úřadu. Zmizí původní provedení, opět proběhne položení nových obrubníků a dlažby v šedé a červené barvě.

Podobný postup zvolí vybraná stavební firma i v případě Puškinovy ulice za domy od č. 19 po č. 29. „Puškinova v tomto období celkově mění tvář, výměna povrchu i v tomto úseku nám pochopitelně dává smysl,“ připomněl místostarosta Celý s tím, že na začátku úseku a u místa pro kontejnery proběhne bezbariérová úprava obrubníků.

Podle místostarosty je v případě předláždění chodníků vždy podstatná koordinace s dalšími stavbami, zejména s vlastníky inženýrských sítí. „Pochopitelně nechceme, aby se opravený chodník po nějakém čase znovu rozebíral. Pátým úsekem aktuálního plánu oprav je pak chodník v Polní ulici podél bytovky u garáží. Postup obnovy je znovu velmi podobný, dělníci podél silničních obrub položí varovný pás z červené reliéfní dlažby a podél zeleně pás umělé vodící linie z červené drážkové dlažby,“ doplnil vyškovský místostarosta.

Na opravy je celkově vyčleněná částka ve výši čtyř milionů korun. Hotovo má být ve všech případech v druhé polovině září.

Oprava chodníků.
 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 21.8.2022 / 21.8.2022

Počet návštěv: 513
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém