Co když vaši nejhorší noční můru najednou zažívá někdo jiný? Bude Vojta v ZOO bojovat?

Co když vaši nejhorší noční můru najednou zažívá někdo jiný? Bude Vojta v ZOO bojovat?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co uděláte? Pomůžete, nebo raději budete dělat, že se to nikdy nestalo? Stejné dilema nyní řeší Vojta Rokl – pomůže klukům, kteří možná zažívají to stejné co on, nebo bude dělat mrtvého brouka?

Když byl Vojta jako mladší zavřený v pasťáku, prožil si zde nejhorší zážitek jeho života. Sexuálně ho zneužíval jeden z vychovatelů. Vojta to dával dlouho za vinu hlavně svojí mámě Marii Roklové, že ho nedokázala před takovým jednáním ochránit a jejich vztah byl proto velmi napjatý. Marie o tom, co se Vojtovi stalo, dlouho nevěděla, až jednou Vojta v baru svěřil svému bráchovi, co se mu v pasťáku stalo, a tato informace prošla jeho rodinou jako lavina a každého zasáhla. Vojta by ale nejraději na celou věc zapomněl a dělá, že se to nestalo.

Jenže to nefunguje navěky, hlavně když Vojta od babičky zjistí, že vychovatel je místo za mřížemi v jiném ústavu, kde má v péči opět mladé kluky. Nedá mu to spát, a tak se tajně vydá do pasťáku, kde má vychovatel působit, a po pozorování mu dojde, že přesně to, co zažíval on, nyní zažívají další mladí kluci.

Vojta nejdříve nad celou situací zavírá oči a nechce se k tomu vracet, pak si ale uvědomí, že kdyby jemu tehdy někdo pomohl, změnilo by mu to život a rozhodne se bojovat nejen za sebe, ale i za ostatní kluky v ústavu. Jeden den si Vojta na kluky z pasťáku počká v ZOO, kde jsou na exkurzi, a když se vychovatel vzdálí, kluky varuje a dá jim svoje telefonní číslo a adresu baru, kde by ho našli. Když se ale vychovatel objeví, dojde k roztržce a s Vojtou se poperou. Vojta dostane pěkných pár ran, a navíc mu vychovatel vyhrožuje, že jemu přece nikdo věřit nebude.

V baru potom Vojta mluví s Břéťou o tom, jaké jsou možnosti toho, jak vychovatele dostat za mříže, kam evidentně patří. Najednou se objeví kluci, se kterými Vojta mluvil dopoledne v ZOO, a chtějí s ním mluvit. Dokáže Vojta s pomocí kapitána Břéti vymyslet, jak využít svědectví kluků jako důkaz? A dostane Vojtovo trestní oznámení vychovatele do vězení, nebo se mu podaří opět proklouznout a v sexuálním zneužívání pokračovat někde jinde?

Zdroje článku: