Skupina roku to rozjede ve Vyškově. Mirai doprovodí i Desmod

TISKOVÁ ZPRÁVA
Skupina roku to rozjede ve Vyškově
 

Odkazy


 
 
Vyškov, 24. srpna 2022 – Popová kapela Mirai, která má ve sbírce ocenění za skupinu roku z ankety Český slavík i Cenu Anděl, už brzy udělá radost vyškovským fanouškům. Koncert na fotbalovém a atletickém stadionu nazvaný Mirai hraje pro Vyškov je za rohem. Parta okolo charismatického frontmana a zpěváka Miraie Navrátila se ve Vyškově představí v sobotu 3. září. Na rok přesně od koncertu skupiny Kryštof.

Kapela Mirai, která vznikla před osmi lety ve Frýdku-Místku, to rozjede od půl desáté večer. Formace vydala loni na podzim svou třetí studiovou desku s názvem Maneki Neko. Do areálu se první fanoušci dostanou od 15.00 hodin. Program začne o půl hodiny později. Jako první se představí rodinná popová skupina YesBrothers, dva bratry na pódiu vystřídá uskupení Craggy Collyde, které nabízí směs retro rock 'n' rollu, punku a alternativního rocku. Na místo činu se pak vrátí poprocková parta z Pustiměře Jednou Týdně, která je zástupcem domácí scény. Na fanoušky se bude těšit i mnohonásobný vítěz slovenské ankety popularity Slávik – rocková kapela Desmod. Pak už bude pódium patřit skupině Mirai.

Kapela Craggy Collyde
Město Vyškov počítá stejně jako loni se spoluúčastí. Podílí se mimo jiné na tom, aby hudební akce dopadla co nejlépe zejména po stránce dopravní. „Právě po loňském úspěšném koncertu začali organizátoři jednat se zajímavými muzikanty pro letošek. Těší nás, že vyšlo tak velké jméno, jako jsou Mirai, kteří mají silnou fanouškovskou základnu. Zatímco v případě koncertu kapely Kryštof došlo k několika posunům termínu kvůli protiepidemickým opatřením a fanoušci si vstupenky dlouhé měsíce šetřili, letos se můžeme obávat tak maximálně počasí. Pevně věřím, že nám bude přát a že akce znovu splní očekávání návštěvníků,“ zdůraznil starosta města Karel Jurka.

Letos však na fanoušky čeká ještě vydatný předkrm. Stálice české rockové a metalové scény, kapely Alkehol, Dymytry a Škwor, totiž do Vyškova přijedou o den dříve: na stejném místě zahrají v pátek 2. září od 16.00 hodin.

Nejstarší z tria, kapela Alkehol, vznikla v roce 1992, letos tak slaví jubileum. Je průkopníkem hospodského rocku, známá je díky dávným hitům Pivo dělá hezká těla nebo Buráky.

Kontakt s publikem bude navazovat i další stálice tuzemské hardrockové a metalové scény: Škwor. Také jejich energické vystoupení se ponese ve znamení osvědčených hitů.

Třetí údernou kapelou do party je metalová skupina Dymytry, která příští rok oslaví 20 let na scéně. Stojí za skladbami Strážná věž, Kniha života či Spolu se cítíme živí.

Velkou zkouškou obou hudebních setkání bude především parkování, k odstavení osobních aut poslouží zejména pole vpravo od areálu společnosti AGROS Vyškov – Dědice v Jízdárenské ulici. „Návštěvníci obou akcí se tak ke stadionu dostanou za pár minut chůze okolo Oranžového hřiště. Díky veřejnému osvětlení nebude problém ani s cestou zpět k provizornímu odstavnému parkovišti. Držitelé vstupenky budou mít k dispozici stejně jako loni dostatečně dopředu informační grafiku s parkovacími variantami i dalšími důležitými informacemi. K navigaci na parkování poslouží také mobilní aplikace Waze,“ ujistili organizátoři hudebních akcí.

Jelikož se na hudební událost chystají tisíce posluchačů, pořadatelé žádají Vyškovany, aby k areálu nejezdili autem, ale šli pěšky. Parkoviště u zimního stadionu zůstane veřejnosti stejně jako loni nepřístupné. Akce si vyžádá i uzavření lokalit, které na areál navazují. Uzavření ulic Sportovní, Letní a Jungmannova pro dopravu nebude platit pro trvale bydlící. „Předem děkujeme fanouškům, že budou respektovat pokyny organizátorů a pořádkové služby a že podporují kulturu ve městě,“ dodal vyškovský starosta Jurka.

Foto: Ondřej Pýcha

Line-up
-pátek:
16.00 otevření areálu
17.30 Alkehol
19.15 Škwor
21.15 Dymytry

-sobota:
15.00 otevření areálu
15.30 YesBrothers
16.45 Craggy Collyde
18.00 Jednou Týdně
19.30 Desmod
21.30 Mirai

Kapela Mirai
 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 24.8.2022 / 24.8.2022

Počet návštěv: 3090
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém